Trečiasis „Red Bull X-Fighters“ pasaulinis turas įspūdingai prasidėjo didžiausioje pasaulyje koridos arenoje Meksikoje. Pirmosiose čempionato varžybose stebint 43 tūkstančiams fanų nosis visiems nušluostė septyniolikmetis naujokas iš Naujosios Zelandijos Levis Sherwoodas. Antroje vietoje liko japonas Eigo Sato, trečias - dabartinis čempionas šveicaras Matas Rebeaudas.

Tūkstančiai freestyle motokroso fanų, užpildžiusių įžymiąją Mechiko koridos areną „Plaza de Toros“, tapo tikros sensacijos liudininkais. Sherwoodas, pravarde „guminis vaikis“, dalyvaudamas pirmosiose savo tarptautinėse varžybose, sugebėjo išvengti sužeidimų ir įspūdingais triukais pavergė tiek teisėjus, tiek žiūrovus.

Suremti metalinių ragų į didžiausią pasaulyje bulių ringą susirinko motokrosininkai iš vienuolikos šalių. Varžybose tvyrojo bulių kovos atmosfera: motokrosininkai pasveikinti mušant būgnams ir skambant fanfaroms, kaip tradiciškai įprasta koridoje.

Naujokui iš Naujosios Zelandijos Sherwoodui geriausiai sekėsi įveikti bauginančią trasą su daugybę tramplynų ir didžiule nusileidimo kalva. Po pergalės septyniolikmetis garbės ratą aplink areną apsuko nešamas ant gerbėjų pečių.

„Red Bull X-Fighters“ Mechiko turo rezultatai

„Mano pranašumas - mano amžius, dėl jo galiu daugiau reikalauti iš savo kūno. Laimėjimas čia - geriausia diena mano gyvenime“, - sakė „guminis vaikis“. Beje, pusfinalio dvikovoje Sherwoodas įveikė savo mokytoją, dabartinį čempioną Rebeaudą.

Už pergalę Mechike gavęs 100 taškų, Sherwoodas netikėtai įsiveržė į priekį bendroje čempionato įskaitoje.

Dabar tarptautinis FMX elitas keliaus šiauriau ir pirmą kartą istorijoje atvyks į Kanadą, kur Kalgaryje bus surengtos antrosios turo varžybos (gegužės 30 d.). Vėliau varžybų karavanas vėl persikels į pietus ir sugrįš į Teksaso miestą Dalasą (birželio 27 d.), kur jau lankėsi ir pernai. Turnė po Europą prasidės dvigubu renginiu Madride (liepos 16-17 d.) ir baigsis Londone rugpjūčio 22 d.

1. Levi Sherwood (NZL/100 taškų); 2. Eigo Sato (JPN/80 taškų); 3. Mat Rebeaud (SUI/65 taškai); likusios vietos: 4. Cameron Sinclair (AUS), 5. Thomas Pages (FRA); 6. Andre Villa (NOR), 7. Adam Jones (USA), 8. Jeff Fehr (CAN), 9. Dany Torres (ESP), 10. Petr Pilat (CZE), 11. Johan Nungaray (MEX)

Faktai:

 

·    „Red Bull X-Fighters“ yra geriausios FMX (freestyle motokroso) varžybos pasaulyje. 2009-ųjų čempionatą sudaro šeši turai: Mechike (MEX), Kalgaryje (CAN/gegužė), Dalase (USA/birželis), Madride (ESP/liepa) ir Londone (GBR/rugpjūtis).

·    Freestyle motokrosininkus varžybose vertina ekspertų komisija, kuri skiria taškus atsižvelgdama į sudėtingumo lygį ir triukų atlikimą ore.