Savaitgalį vykusiose Niurburgringo automobilių ištvermės lenktynėse NLS3 Kasparas Vingilis su komanda laimėjo trečiąją vietą.

„Laimėti padėjo labai geras tempas varžybų metu, buvau daugiau nei 10 sekundžių greitesnis už visus kitus mūsų klasės varžovus trasoje. Žinoma, atsipalaiduoti nebuvo galima – vienas didesnių iššūkių buvo koncentracijos viso važiavimo metu išlaikymas, nes už vairo be pertraukos teko būti beveik dvi valandas, o šioje trasoje net menkiausios klaidos padaryti negalima“, – komentavo 20–metis lietuvis lenktynininkas.

K. Vingilis lenktynėse dalyvavo su komanda „Sorg Rennsport“ ir ją atstovaujančiais patyrusiais lenktynininkais Piet-Jan Ooms ir Kurt Strube. Komanda važiavo specialiai trasai ruoštu „BMW 330i“ automobiliu, VT2 klasėje varžysis su 15 komandų.

Kaip sakė K. Vingilis, šios keturias valandas trunkančios varžybos yra gana sudėtingos – kadangi dalyvauja daug klasių, tai reiškia didelius greičių skirtumus tarp lėtesnių bei greitesniu (GT3) automobilių. Taip pat, pasak jo, daugiau nei 22 km ilgio trasa yra labai sudėtinga bei pavojinga – joje daug aklų posūkių, kalniukų bei nelygumų, labai arti trasos esantys barjerai neatleidžia klaidų.

K. Vingilis buvo vienintelis lietuvis lenktynėse. Norėdamas jose dalyvauti, jis turėjo gauti reikiamą licenciją – „Nordshleife B“, kurią išsilaikė vos prieš porą savaičių. Ji leidžia trasoje važiuoti automobiliais iki 4,2 kg/AG. Lietuvis tikisi, kad sėkmingai sudalyvavęs dviejose varžybose, gaus ir „A“ licenciją, su kuria galės lenktyniauti čia dar greitesnėmis mašinomis.

K. Vingilis pasakoja, kad varžyboms intensyviai ruošėsi sukdamas ratus simuliatoriuje, o taip pat 20 ratų pačioje Niurburgringo trasoje apvažiavo fiziškai. „Kadangi ši trasa nevykstant varžyboms tampa tiesiog apmokestintu keliu, tai susimokėjus juo pravažiuoti galima ir savo automobiliu ar motociklu“, – sako lenktynininkas.

Jis ketina dalyvauti ir kitose šios serijos varžybose NLS4, įvyksiančiose rugpjūtį. Šios NLS3 lenktynės truks 4 valandas, NLS4 – 6 valandas. Be šių varžybų K. Vingilis šiemet taip pat dalyvauja ištvermės lenktynių „Ligier JS Cup“ serijoje, kur varžosi dėl 100 tūkst. eurų vertės kelialapio į aukštesnės lygos „European Ligier Series 2025“ varžybas.