2024-ųjų Monte Karlo ralis, prasidėsiantis sausio 31 ir finišuosiantis vasario 7-ąją, Lietuvai išties reikšmingas. Pirmą kartą Lietuvai jame atstovaus net trys ekipažai.

Ne vienerius metus šiame ralyje lenktyniavęs ir net porąkart čempiono titulą iškovojęs Karolis Raišys neslepia, kad stengdamasis kuo daugiau kalbėti apie ypatingą, važiuojančios technikos grožiu ir sąlygų sudėtingumu išsiskiriantį ralį, siekė, kad prie jo prisijungtų daugiau dalyvių iš Lietuvos.

Noras išsipildė, mat kartu su K. Raišio ir O. Meilūno duetu, lenktyniausiančiu su 1961-ųjų „Jaguar MKII“ modeliu, istoriniame Monte Karlo ralyje startuos ir Tado Vitkevičiaus bei Feliks Krivickij ir Andriaus Vaitekūno bei Pauliaus Beniušio ekipažai. T. Vitkevičius ir F. Krivickij šis bandymas lenktyniauti Monte Karlo ralyje bus jau antrasis, šįsyk sportininkai varžysis su „Saab 96“ modeliu. A. Vaitekūnas ir P. Beniušis į lenktynes leisis su „Volkswagen Karmann Ghia“ automobiliu.

Labai simboliška, kad jau sausio 24-osios rytą visų trijų ekipažų palydos į legendinį istorinių automobilių ralį laukia ne kur kitur, o sostinės istorinių automobilių mekoje – Vilniaus „Automuziejuje“. Čia sportininkai ne tik papasakos apie lūkesčius ir viltis, susijusias su Monte Karlo raliu, bet ir pristatys į finišą sėkmingai atvežti turinčius automobilius.

Lietuvos ekipažų išlydėjimas į Monte Karlo ralį vyks 2024 m. sausio 24 dieną, 10 val. Vilniaus „Automuziejuje“, adresu Dariaus ir Girėno 2, Vilnius.

Renginį moderuos žurnalistė Dina Sergijenko-Ramaškevičienė.

Laukiame atvykstant.