Lietuvoje šiuo metu veikiantis 1,6 tūkst. viešų ir pusiau viešų elektromobilių įkrovimo prieigų skaičius per artimiausius kelerius metus pasipildys naujais taškais. Energetikos sprendimų bendrovė „Elektrum Lietuva“ ir degalinių tinklas „Viada“ sutarė dėl 106 greito ir itin greito įkrovimo prieigų įrengimo tinklo degalinėse. Numatoma projekto trukmė – iki 3 metų, o pirmosios įkrovimo stotelės vairuotojams turėtų būti prieinamos jau šių metų pabaigoje.
Elektromobiliams pritaikyta infrastruktūra bus vystoma 30 „Viada“ degalinių visoje šalyje, iš viso numatoma įdiegti 76 įkrovimo prieigas. Atitinkamai bus plečiama infrastruktūra ir kitame Lietuvos mažmeninės degalų prekybos tinkle „Baltic Petroleum“ – 9 degalinėse planuojama įrengti 30 įkrovimo prieigų elektromobiliams įkrauti. 
Bendra „Elektrum Lietuva“ investicija į šiuos projektus viršys 7 mln. eurų. Bendrovė finansuos įkrovimo stotelių diegimą, rūpinsis jų įrengimu ir priežiūra. Didžiąją naujai diegiamos elektromobilių infrastruktūros dalį sudarys greito ir itin greito įkrovimo stotelės. 
Pasak „Elektrum Lietuva“ vadovo Martyno Gigos, niekam šiandien jau nekyla klausimų, kur link krypsta judumo tendencijos, vairuotojai Lietuvoje taip pat vis dažniau renkasi elektra varomas transporto priemones, tad būtina tam užtikrinti patogią ir plačią infrastruktūrą. Pastaraisiais metais ši plėtra vyksta ypač sparčiai: 1,6 tūkst. siekiantis viešų ir pusiau viešų įkrovimo prieigų skaičius šiandien yra 4 kartus didesnis nei 2021 m. Šalies bendras elektromobilių parkas taip pat demonstruoja išskirtinį augimą – jis yra didžiausias Baltijos šalyse ir viršija 22 tūkst.
„Valdome didelį su elektros energija susijusį paslaugų spektrą, nuo elektros gamybos bei tiekimo iki elektromobilių įkrovimo, ir turime sukaupę nemažą mumis pasitikinčių klientų bazę, todėl natūraliai norime jiems pasiūlyti kuo platesnes savo paslaugų galimybes. Vienas iš svarbiausių tikslų – prisidėti prie tolesnės rinkos plėtros, užtikrinant patogią elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą. Dalį jos vystome pačių atrinktose strateginėse vietose, o dalį – savo partnerių patogiose lokacijose. Bendradarbiavimas su vienu didžiausių degalinių tinklų šalyje yra svarbus žingsnis lengvinant vairuotojų kasdienybę“, – sako  M. Giga.
Planuojama, kad „Viada“ degalinių tinkle per artimiausius dvejus metus elektromobilių stotelės bus įrengtos 100 degalinių.
„Mūsų tikslas – drauge su partneriais įrengti elektromobilių įkrovimo stoteles visose „Viada“ tinklo degalinėse. Taip siekiame padidinti paslaugų prieinamumą elektromobilių vairuotojams ir atliepti šių dienų rinkos poreikius. „Elektrum Lietuva“ yra pirmojo mūsų degalinių elektrifikacijos etapo partneriai, kurie įrengs įkrovimo stoteles net 30 „Viada“ degalinių ir artimiausiu metu jas jau bus galima rasti greta magistralinių, regioninių kelių bei didmiesčiuose. Per dvejus metus esame numatę elektrifikuoti 100 savo tinklo degalinių“, – sako UAB „Viada LT“ vadovas Linas Vytautas Karlavičius.
Šiuo metu „Elektrum Drive“ tinkle Lietuvoje jau veikia 62 įkrovimo prieigos, tarp svarbiausių „Elektrum Lietuva“ šių metų planų elektromobilių rinkos segmente numatyta, kad iki metų pabaigos jų skaičius viršys 200. Ateinančiais metais bendrovė rinkai planuoja pristatyti ir naujo tipo įkrovimo vietas – elektromobilių įkrovimo centrus. Jiems jau yra numatytos konkrečios vietos, vykdomi projektavimo darbai, šiemet taip pat planuojama ir statybų pradžia.
„Latvenergo“ grupė, kuriai priklauso bendrovė „Elektrum Lietuva“, elektromobilių įkrovimo paslaugų srityje Latvijoje veikia nuo 2019 m. Šioje šalyje jau veikia daugiau kaip 340 įkrovimo prieigų, o „Elektrum Drive“ tinklui visose trijose Baltijos šalyse šiuo metu priklauso beveik 600 įkrovimo prieigų. Per 2024 m. jų skaičius turėtų perkopti 800.