Jau senokai automobiliai tapo neatsiejama šiuolaikinio gyvenimo dalimi, įtakojančia mūsų kasdienybę įvairiais aspektais. Mobilumas, greitis, adrenalinas – kiekvienam žmogui automobilio teikiama nauda skirtinga.

Tačiau bene visi sutinka, kad automobiliai nebėra tik traksporto priemonė nuo A iki B taško. Jie – gyvenimo būdo, savęs išraiškos dalis. Automobilių skelbimų portalas Autogidas kviečia susipažinti su automobilių entuziastais ir šįkart kalbina drifterį bei turinio kūrėją Tomą Butavičių.

Aš esu labai konkurencingas žmogus ir jeigu yra galimybė varžytis - aš visada už. Driftas mane žavi nuo pat vaikystės ir tai yra viena iš mano svajonių kurią pavyko įgyvendinti!‘ – sako Tomas Butomis ir pabrėžia, kad aistra automobiliams jį lydi nuo pat vaikystės

Koks buvo tavo pirmasis įsigytas automobilis ir kokias atsiminimus jis tau paliko?
Pirmas automobilis buvo Ford Fiesta ST, kuri įsigijau būdamas maždaug 15 metų, o atsiminimai buvo tokie, kad daugiau jį tobulinau, negu važiavau, nes visgi aš to legaliai negalėjau daryti.

 

Kelių metų pirmą kartą sėdai prie automobilio vairo?
Pirmo karto už vairo neatsimenu, nes buvau per mažas, nes kaip ir turbūt daugelį, tėtis pasisodindavo ant kelių ir leisdavo kieme "pavairuoti", o pats pradėjau vairuoti automobilį nuo 14 metų.

 

Įsimintiniausias, daugiausiai emocijų teikęs automobilis.
Dažniausiai kasdieniniai automobiliai pas mane būna nuobodūs, todėl daugiausiai emocijų suteikę yra sportiniai automobiliai, ypač dabartinis BMW 1M, nes yra galingas, greitas ir svarbiausia gražus!

 

Kokį automobilį vairuoji dabar, kodėl? (jei kelis, būtų įdomu kam kuris skirtas)
Šiuo metu turiu nemažai automobilių, tačiau dažniausiai važinėju su VW Golf 7, nes pigi eksploatacija ir telpa nemažai daiktų, kadangi yra universalas ir tuo pačiu važinėju su BMW E82, o jį pirkau tam, kad galėčiau priprasti prie automobilio gabaritų ir po to būtų kuo lengviau ir greičiau prisitaikyti prie savo sportinio automobilio.
 

Svajonių automobilis, kokį nori turėt, kai “užaugsi”

Nerealių svajonių turiu daug, tokių kaip Ferrari F40 ar Lamborghini Sterrato, tačiau realią svajonė turiu vieną, kurią tikiuosi kažkada įgyvendinti ir tai yra BMW G81 M3 CS, nes man patinka universalai ir greiti automobiliai, o čia viskas viename.

 

Brangiausiai kainavęs automobilio remontas, kas buvo.
Tikriausiai nesu turėjęs labai didelių išlaidų automobilių remontui, dažniausiu atvėju labai gerai apžiūriu automobilius prieš juos perkant ir įsitikinu, kad jokių "paslėptų defektų" nėra. 

Įsimintiniausia kelionė automobiliu.
Smagiausia ir tikriausiai sunkiausia kelionė buvo į Vokietiją su Porsche 911, tai yra sportiškas automobilis ir jis tikrai nepasižymi komfortu, tačiau buvo smagu ir kartočiau dar!

 

Keisčiausias daiktas, kokį vežei automobiliu.
Ko tik nesu vežęs su automobiliu.. Kai esi lenktynininkas pas tave bagažinėje dažnai atsiranda ar tai variklis, ar tai greičių dėžė ar kiti dalykai kurie kitiems žmonėms yra keisti, o mums - kasdienybė.

 

Automobilis – tik transporto priemonė, ar gyvenimo būdas?
Be automobilių aš kaip be oro, mano gyvenime jie užimą labai didelę dalį ir jeigu jų nebūtų, net nežinau ką reiktėtų daryti, tikriausiai pradėčiau lenktyniauti motociklais ar kitais dalykais kurie turi variklį ir ratus.