Rinspeed UC? – automobilio pavadinimas reiškia Urban Commuter, išvertus į lietuvių kalbą – “automobilis pasivažinėjimui po miestą”.

 

Savo išvaizda koncepcinis Rinspeed UC? primena keletą automobilių, tai: Toyota IQ, Fiat 500, Smart ir šiek tiek Alfa Romeo Mito (kalbant apie galinius žibintus). Tačiau, jei imsime domėn koncepto interjerą, UC? gamintojai “perspjovė” juos visus. Automobilio viduje nėra nei vairo, nei pedalų, o vietoje jų – vairalazdė (džoistikas). Tokiu būdu automobilį galima vairuoti tiek sėdint dėšinėje, tiek kairėje keleivio sėdynėje.

 

Automobilio ilgis 2 590 mm, plotis — 1 627, o aukštis — 1 488, o sveria jis beveik toną. Iki 50 km/h automobilis įsibėgėja per 4,1 sekundės, o jo maksimalus greitis - 120 km/h. Ličio-jonų baterijos vieno pakrovimo užtenka 105 kilometrų kelio.

 

Ar UC? bus pradėtas gaminti masiškai, ar taip ir liks koncepciniu modeliu – parodys laikas. O kol kas lieka palaukti kovo ketvirtosios, kada startuos Ženevos automobilių paroda, kur bus galima išvysti šį neįprastą automobilį.