Šitokį taksi automobilį galima apibūdinti dviem būdais: arba visiškai nesaugus iš žolės ir medžio pagamintas automobilis, arba itin draugiška aplinkai, iš atsinaujinančių medžiagų gaminama transporto priemonė. Gilligan‘o salos gyventojams, sukūrusiems taksi iš bambuko, labiau prie širdies antrasis variantas.
Ir nesumaišykite – tai tikrai ne konceptinis modelis, su mintimi jį kažkada panaudoti realiai. Tokie taksi automobiliai jau sėkmingai važinėja TabonTabon miestelyje.
Visas automobilio kėbulas yra gaminamas išskirtinai tik iš bambuko – žolės, kuri yra ne tik labai lengva, bet ir itin tvirta. Be to, po nupjovimo ji vėl visiškai atauga. Automobiliui naudojami degalai – kokosų aliejaus biodyzelinas – išgaunamas taip pat iš atsinaujinančių šaltinių.
Nereikėtų tikėtis, kad toks automobilis atitiktų saugumo reikalavimus ir praeitų saugumo testus, tačiau kaip mažo greičio transporto priemonė, naudojama kaimo vietovėse, šis automobilis yra tikrai įdomi alternatyva.
Šiuo „saugokime aplinką visais įmanomais būdais“ metu, toks automobilis ko gero yra pats „žaliausias“ iš visų šiuo metu kuriamų :)