Antradienį dalyviai link starto išvažiavo po nakvynės bendroje palapinėje – dalis maratoninio greičio ruožo žavesio slypėjo tame, kad visi turėjo gyventi vienodomis sąlygomis. Tiesa, Dakaro ralio organizatoriai antrajai maratono dienai parinko kiek trumpesnį ir lengvesnį greičio ruožą: viso 631 km, iš kurių 399 sudarė greičio ruožas.

Įveikęs trasą ir preliminariai užėmęs aštuntą vietą „Arijus X-raid“ pilotas Vaidotas Žala negailėjo gerų žodžių savo šturmanui Paulo Fiuzai: „Lengvesnė diena negu vakar, visai smagiai praėjo. Bet šiaip tai buvo šturmano diena ir Paulo mums sutaupė tikrai nemažai laiko. Buvo viena klaidi vieta, tai kokias tris minutes pavarėm į šoną, apsisukom ir vėl į vietą. Paskui visai kitoje vietoje sutikau klaidžiojantį Benediktą, matyt, praleido punktą.“

Sportininkas juokavo, kad tokiose klaidžiose vietose supranta, už ką moka šturmanui. Skirtingai nei kitomis dienomis, šiandien ekipažui teko labai daug važiuoti pagal kelio knygoje nurodytus laipsnius: „Man duoda skaičiukus, laipsnius ir visą laiką reikia prie jų taikytis.“

Tiesa, diena ne visiems buvo tokia lengva. Vienas iš „Ultimate“ klasės lyderių S.Quintero pasitraukė iš kovos dėl automobilio gedimo. Greičiausias pagal preliminarius rezultatus šiandienos ruože buvo S.Loebas, antras – Y.Al Rajhi, trečioje vietoje finišavo N.Al Attiyah. B.Vanagas, turėjęs navigacinių iššūkių, liko 25, o V.Jurkevičiaus ir A.Paliukėno ekipažas 29.

Trečiadienį sportininkų laukia trumpas, vos 118 km greičio ruožas, tačiau iki jo laukia ilgas pervažiavimas ir itin ankstyvas startas. Viso dalyviai rytoj turės įveikti 645 km, o greičio ruožą sudarys vis didėjančios Tuščiojo Ketvirčio kopos. Organizatoriai sako, kad dalyviai rytoj ners į „kopų jūrą“.