„Volkswagen“ per pastaruosius metus demonstruoja vis didesnes pastangas elektromobilių sektoriuje ir planuoja iki 2025-ųjų metų parduoti milijonus vienetų elektra varomų transporto priemonių.

Šiuo metu pagrindinis dėmesys yra skiriamas vadinamai „MEB“ platformai, kurios pagrindu yra kuriamos visos naujos „VW“ elektrinės transporto priemonės.

Ir planuojama, kad naujausias kompanijos kūrinys – elektrinis hečbekas – pasirodys šių metų pabaigoje ar kitų metų pradžioje.

Taip pat tikimasi, kad „MEB“ platformos transporto priemonių kaina prasidės nuo 26 000 eurų. Ir nors visos šios žinios atrodo, kaip rimta kompanijos pažanga, tačiau tai vis dar nėra tas kainų lygis, kurį vadintume žemiausiu rinkoje.

Tačiau pranešama, kad „Volkswagen“ dirba su nauja platforma, kuri leistų visoms elektrinėms transporto priemonėms tapti pigesnėmis ir lengviau įperkamomis daugeliui pirkėjų. „VW“ planuoja pardavinėti elektrinį „Seat“ automobilį už mažiau, kaip 20 000 eurų („Seat“ yra Ispanijos automobilių gamintojas, kuris priklauso „Volkswagen“ aut. past.).

„Seat“ vadovas Luca’s de Meo „The Financial Times“ patvirtino, kad „planuojama pradinė [elektromobilio] kaina yra mažesnė nei 20 000 eurų. Tai reiškia, kad jis būtų pigiausias elektrinis automobilis rinkoje, kurį daugelis paprastų automobilių pirkėjų galėtų sau leisti [įsigyti].“

Po to, kai „Seat“ automobilių pristatymo pirkėjams skaičius pasiekė daugiau nei pusę milijono automobilių ir veiklos pelnas pradėjo augti, „Seat“ jaučia turį naujų galimybių. „Mes daug metų praleidome bandydami išspręsti savo iššūkius, todėl negalėjome sau leisti pasinerti į karščiausias ir novatoriškiausias sritis. Dabar, kadangi neužsiimame gaisrų gesinimo darbais (esamų problemų sprendimo būdų paieškomis aut. past.), mes galime drąsiau žvelgti į horizontą“, - teigė Luca’s de Meo.

Tikimasi, kad ant naujos platformos pagaminti elektromobiliai rinką pasieks 2023-aisiais metais. Tuo tarpu „Volkswagen“ šiemet Ženevoj vykusioje automobilių parodoje pristatė ant „MEB“ platformos sukurtą „Seat el-Born“ elektromobilį (jį galite matyti titulinėje nuotraukoje aut. past.).

Naujasis elektrinis hečbekas į plačiąją rinką greičiausiai atkeliaus kitų metų pradžioje ir vienu įkrovimu bus galima nuvažiuoti 260 mylių arba 420 kilometrų.

Ant naujos platformos kuriami „Seat“ elektromobiliai bus gaminami „VW“ Cvikau gamykloje, Vokietijoje. Toje pačioje gamykloje „VW“ planuoja pradėti ir ant „MEB“ platformos sukurtų „Seat el-Born“ elektromobilių gamybą.

Šios „VW“ žinios yra išties labai geros, kadangi daugelis žmonių tiesiog negali sau leisti įsigyti elektromobilio, net jei ir labai jo nori. Dažnu atveju jie vis dar yra brangesni, palyginus su tradiciniais automobiliais.

20 000 eurų už elektromobilį skamba, kaip racionalus pasiūlymas. Žinoma, dabar dar sunku kažką daugiau pasakyti apie naują elektrinį „Seat“ modelį ir jo techninius dalykus.

Galbūt jo nuvažiuojamas atstumas vienu įkrovimu bus mažesnis, nei „Seat el-Born“, o galbūt ir ne. Per 4-erius metus dar daug kas gali pasikeisti ir „VW“ konkurentai per tą laiką tikrai nesiruošia ramiai sau snausti.

Bet kuriuo atveju, tokios žinios džiugina ir leidžia ateityje tikėtis gerokai pigesnių elektromobilių. 

Šaltinis: http://technologijos.lt