Ar jau girdėjote apie Veritas RS III? Tai automobilis atviru kėbulu, panašus į ketvirto dešimtmečio BMW lenktyninius bolidus. Automobilį JAV (Vermonte) gamina entuziastų komanda, kurios tikslas – išgryninto automobilio, kuriame nėra nieko nereikalingo, sukūrimas. Visos smulkmenos apie šį gražuolį buvo paskelbtos beveik prieš metus, bet oficialus pristatymas įvyks tik Liepą.

Variklių pasirinkimas – 5.0l 480 AG V8 ir tokio pat tūrio 600 AG V10. Su bet kuriuo iš variklių Veritas iki 100 km/h įsibėgėja greičiau nei per 3s. Automobilyje nėra jokių elektroninių sistemų, t.y. ABD, ESP, o kėbulas gaminamas iš kevlaro/karbomo (gal neperšaunamas? ;))

Automobilio kainos, priklausomai nuo komplektacijos, prasideda nuo 375 000 USD. Bus pagaminta tik 50 egzempliorių. Pirmojo egzemplioriaus pristatymas vyks Londone.

Tiek apie Veritas, o galerijoje galite apžiūrėti automobilį detaliau.

P.S. beje su šiuolaikine ekonomika Veritas įsigyjimas – visai nebloga investicija, nes su 50 pagamintų egzempliorių automobilis iš karto brangs, po to, kai visi bus užsakyti. Na čia jei turite nereikalingą milijoną LT ;)