„Kia“ bendrovė išplatino trumpus vaizdo siužetus su pirmosiomis užuominomis apie rinkoje itin laukiamo elektrinio SUV modelio EV9 išvaizdą. Ant specialiai elektromobiliams skirtos naujos platformos suprojektuotas didžiausias prekių ženklo elektrinis miesto visureigis paspartins įmonės perėjimą prie tvarių mobilumo sprendimų.

Į „YouTube“ vaizdo įrašų platformos „Kia Worldwide“ kanalą įkeltame anonsiniame „Kia EV9“ klipe demonstruojamos grakščios didžiojo SUV modelio silueto linijos, iškili priekinė dalis ir aptakūs kėbulo paviršiai. Ryškų naujojo EV9 modelio įvaizdį papildomai sustiprina išraiškingų priekinių ir galinių žibintų šviesos žaismas.

Vaizdo įrašuose matyti, jog „Kia EV9“ elektrinio visureigio dizaine suderintos aptakios ir reljefiškos formos bei užtikrintumu spinduliuojančios proporcijos.

EV9 pavadinimas atsirado laikantis „Kia“ naujos kartos elektromobilių nomenklatūros, pagal kurią buvo sujungtos „EV“ raidės (angl. electric vehicle) ir modelio padėtį gamoje atitinkantis skaičius „9“.

Kaip ir „Kia EV6“, didesnis elektromobilis EV9 bus gaminamas ant naujosios specialiai elektromobiliams skirtos bendrovės „Electric Global Modular Platform“ arba E-GMP platformos.

Kovo viduryje „Kia“ atskleis visas detales apie EV9 elektrinio visureigio išorės ir vidaus dizainą, o išsami informacija apie šį modelį bus pateikta per mėnesio gale vyksiančią pasaulinę premjerą.