Žvelgiant iš šalies į „Elevate Concept“, panašu, kad korėjiečiai kuria ne transporto priemones, o mašinas, pasirengusias užgrobti pasaulį arba fantanstinių filmų herojus. Tiesa, patys „Hyundai“ atstovai teigia, kad jų vizijose tik aplinkai draugiškas, naujos kartos transportas.

Pirmasis toks važiuojantis, žingsniuojantis automobilis pristatytas elektronikos parodoje CES 2019. Kartu tai buvo pirmasis naujojo segmento Ultimate Mobility Vehicle (UMV) modelis. Jeigu kada nors tokios transporto priemonės bus pradėtos gaminti, jos turėtų būti ganėtinai universalios ir galėtų judėti ne tik įprastais keliais, bet ir bekele, kalnais, įveikti vandens kliūtis ir pan.

„Hyundai“ įsitikinę, kad modelis gali pasitarnauti humanitarinės pagalbos tiekimui karo zonose, gelbėtojams, greitosios pagalbos medikams. Taip pat jis galėtų dirbti kaip taksi transportas judėjimo negalią turintiems žmonėms, kaip kurjerių tarnybos automobilis ir t.t.

Idėja ta, kad robotizuotos transporto priemonės „galūnės“ gali judėti kaip gyvūno, o sumontuoti ratai leidžia judėti dideliu greičiu. Nors projektinė versija kuriama jau trejus metus, apie serijinę gamybą dar niekas nekalba.

Šaltinis: http://technologijos.lt