Be susikoncentravimo į vairavimą ir kelio ženklus tiek vairuotojai vyrai, tiek moterys dar atkreipia dėmesį į kitus dalykus, parodė portalo Autogidas.lt apklausos rezultatai. Vyrų dėmesį labiausiai patraukia kiti automobiliai, simpatiškos pėsčiosios ar vairuojančios gražios moterys. O vairuotojos moterys kreipia mažiau dėmesio į pravažiuojančius automobilius ar žavingus pėsčiuosius – be susikoncentravimo į vairavimą jų dėmesį labiausiai patraukia simpatiški vairuotojai.


Pastebėję simpatišką moterį vairuotoją, dauguma vyrų jai nusišypso (42 proc.), kiti tiesiog spokso į ją (18 proc.), pamerkia akį (15 proc.), pamojuoja (11 proc.) arba nuleidžia langą ir pakalbina (5 proc.). Likusieji nereaguoja. O moterys, pastebėjusios žavų vairuotoją, arba nusišypso (64 proc.), tiesiog žiūri (14 proc.), arba pamerkia akį (7 proc.). Likusios taip pat nereaguoja. Tiesa, iš apklausos duomenų matyti, kad vyrų, kurie nereaguotų į simpatišką vairuotoją, yra mažiau nei moterų.


Apklausoje vairuotojų taip pat buvo klausiama, ar grožis turi įtakos jų veiksmams, pavyzdžiui, ar kitus vairuotojus, kurie simpatiški, jie dažniau praleidžia, įleidžia įvažiuoti ir pan. Akivaizdūs lyčių skirtumai: vairuotojai vyrai daug dažniau praleidžia simpatiškus žmones nei vairuotojos moterys (atitinkamai 56 ir 33 proc. respondentų).


Kai kalba pakrypsta pie simpatiškus pėsčiuosius ar pėsčiąsias, dauguma tiek vyrų, tiek moterų vairuotojų teigia, kad pėsčiuosius sustoja praleisti, nes taip reikia pagal kelių taisykles, o ne dėl jų grožio. Tačiau vyrų vairuotojų, kurie dažniau praleidžia gražius pėsčiuosius, daugiau nei moterų (atitinkamai 27 ir 14 proc.).


Ir moterys, ir vyrai vairuotojai yra pastebėję atvejų, kai vairuotojai sąmoningai važinėja lėtai ir stabtelėję bando susipažinti su pėsčiaisiais. Dalis iš jų ir patys buvo užkalbinti, o 12 proc. apklausos dalyvių vyrų patys yra stabtelėję ir bandę susipažinti. Kiek daugiau nei po dešimtadalį vairuotojų vyrų ir moterų yra girdėję, kad kiti specialiai sukėlė avarinę situaciją, kad galėtų susipažinti su kita vairuotoja ar vairuotoju.


Autogidas.lt informacija