Klaipėdos aviaeskadrilę drebino plieninių žirgų riaumojimas - šeštadienio vidudienį čia startavo renginys „Memel motor rally“.

 

Į šventę susirinkę žiūrovai galėjo paganyti akis ne tik į įspūdingą technika, tačiau ir pasisemti adrenalino, stebėdami motociklininkų atliekamus triukus.

 

Pirmojoje renginio dalyje, kuri truko iki 17 val., organizatoriai žiūrovams parengė nemažai atrakcijų. Specialiai šiai progai buvo sukurti kaskadiniai triukai, taip pat į programa buvo įtrauktas padangų deginimo bei šlapių marškinėlių konkursas, o motociklininkai savo metalinius žirgus galėjo nuplauti jiems paruoštoje erotinėje motoplovykloje.

 

Memel motor rally“ lenktynių prizinių vietų laimėtojai įvertinti piniginiais apdovanojimais. Jų fondas -keletas tūkstančių litų. Organizatorių skaičiavimu, renginyje dalyvavo bemaž tūkstantis metalinių žirgų ne tik iš Lietuvos, bet ir kaimyninių šalių.

 

Motociklų riaumojimas klaipėdiečius privertė suklusti ir uostamiestyje. Po pirmosios renginio dalies baikerių kolona iš aviaeskadrilės pajudėjo per centrines miesto gatves vasaros poilsiavietės „Žuvėdra“ Giruliuose link. Čia šventė su gyvo garso muzika, prie jūros deginamais laužais turėjo vykti iki pat paryčių.