Šią savaitę žiema priminė apie save – paspaudus keliolikos laipsnių šaltukui, problemų turėjo ir vairuotojai, ir tie, kurie važinėja viešuoju transportu. 

 

Daugiau kaip pusė vairuotojų teigia, kad jiems kilo problemų su automobiliais, atskleidė transporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai. Didžiajai daliai vairuotojų automobilis neužsivedė (30 proc.), kitiems sunkiai šilo automobilio salonas (20 proc.), užšalo durelės (16 proc.), spynelės (15 proc.) arba langų plovimo skystis ir purkštukai (10 proc.). Likusiems sulūžo langų gremžtukai arba teko prisipūsti padangas.

 

Tie, kurie važiuoja autobusais ar troleibusais, labiausiai skundžiasi dėl to, kad viešajame transporte labai šalta (49 proc.). Orams atšalus, keleiviai nepatenkinti ir dėl to, kad viešasis transportas važiavo vėluodamas arba išvis ne pagal grafiką (32 proc.). Keliolika procentų apklausos dalyvių teigia, kad prasidėjus šalčiams viešajame transporte padaugėjo žmonių, susidarė spūstys, į autobusą ar troleibusą buvo vos galima įlipti. Likusieji susidūrė su problemomis, norėdami išsikviesti taxi.

 

Daugiau kaip pusė Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių vairuotojų teigia, kad kilusios problemos jų labai nenustebino – dauguma numanė, kad problemų bus (kad automobilis neužsives ar kas nors užšals), per trečdalį vartotojų ne tik numanė, bet buvo įsitikinę, kad problemų bus. Apie būsimas problemas nenujautė dešimtadalis vairuotojų.

 

Vidutiniškai keturi iš dešimties vairuotojų nuolatos vežiojasi automobilio užvedimo gnybtus, kad prireikus nereikėtų papildomai rūpintis, kur juos gauti. Taip pat vidutiniškai keturi iš dešimties šią žiemą jau padėjo kitiems vairuotojams užvesti automobilį.

.

Autogidas.lt informacija