Vakar, per pirmąjį populiariosios BBC laidos Top Gear laidos 13 sezono epizodą pagaliau paaiškėjo The Stig personažo tapatybė. Tai – Michaelis Schumacheris.
Video galima matyti, kad nepagaunamasis Stig’as po Ferrari FXX testavimo  yra palydimas į studiją, kur filmuojamas Top Gear, tada pakviečiamas atsisėsti ant svečių kušetės. Laidos vedėjas Jeremy Clarkson paprašo Stig’o nusiimti šalmą ir šis be didelių prieštaravimų, visai auditorijai šaukiant “off”, tai ir padaro. Tada mirkteli publikai viena akimi, nusišypso ir iškelia į viršų nykštį. Jeremy juokais paprašo visiems prisistatyti ir pasakyti savo tikrąjį vardą, o Schumis dar labiau juokaudamas atsako, kad kiekvienas žmogus turi turėti nors šiek tiek paslapčių (“You have to have some secrets”) :)
The Stig yra (o gal jau reikia sakyti buvo?) vienas iš labiausiai ieškomų reikšminių žodžių interneto platybėse. Beveik visi ieškantieji ieško vieno ir to paties – atsakymo į klausimą, kas yra Stig’as. Šnekant apie Stig’o tapatyvę, dažnai buvo minimi keletas vardų ir tik vienas patvirtintas. Tai buvęs F1 testuotojas Tyler Perry, kuriuo laidos kūrėjai atsikratė po to, kai jis savo knygoje atskleidė buvęs juoduoju Stig’u (the black Stig).
Pastaruoju metu susidomėjimas Stig’u vėl atsinaujino po to, kai žiniasklaida atkreipė dėmesį į buvusį Britų lenktynininką Ben Collins. Tačiau šios informacijos BBC niekada nepatvirtino oficialiai.
Laidos vedėjas Jeremy Clarkson pietų Afrikos žurnalistams buvo nurodęs, kad jis yra praktiškai įsitikinęs, kad nekalbusis The Stig yra arkivyskupas Desmond Tutu ar netgi JAV prezidentas Barack Obama :)
Nors The Stig tapatybė buvo atskleista per Top Gear laidos filmavimą ir tai tikrai buvo oficialu, panašu, kad Stig’o paslaptis kol kas visiškai neišaiškinta. Sklinda gandų, kad yra daugiau nei vienas Stig’as. Ir kad Michaelis Schumacheris yra Stig’u tik Ferrari segmente.
Taigi, ar paieškos varikliai nustos sukęsi ieškodami, kas yra The Stig? Panašu, kad kol kas tikrai ne.