Jau iš gamyklos išriedantys Bentley Continental GT automobiliai atrodo labai įspūdingai, tačiau tobulumui ribų nėra. Bentley automobilių savininkai, norintys dar labiau padailinti savo sportinius kupė, gali užsisakyti britų firmos “Mansory” tiuningo aksesuarų rinkinį.

 

Atkreipkite dėmesį, kad minėta įmonė tiuningo aksesuarus gamina tik itin brangiems, prestižiniams automobiliams: Bentley, Ferrari, Lamborghini ir Rolls-Royce.

 

Todėl visai neseniai 2007-ųjų laidos vilniečio sportinis kupė gerokai pasikeitė. Nuo gamyklinio automobilio jis skiriasi tamsiuoju paros metu mėlynai šviečiančiais slenksčiais, dvigubais stačiakampio formos duslintuvų antgaliais, priešrūkiniais žibintais, nedideliu baltos spalvos aerodinaminiu gaubtu, vadinamuoju spoileriu, naujos formos priekiniu ir galiniu buferiu bei 22 colių lengvojo lydinio diskais.

 

Vilnietis prisimena, kad į Lietuvą atkeliavus lengvojo lydinio diskams dėžėse rado ir firminių kepurių. Būtent taip už trijų mėnesių laukimą vilniečiui atsidėkojo ši įmonė. Įdomu ir tai, kad šie diskai yra rankų darbo, nukalti iš trijų metalo sluoksnių.

 

Pasakodamas apie sportinį kupė Laurynas prisimena ir vieną kuriozą. Pasirodo, kad Bentley Continental GT mūsų šalyje lengvai neužregistruosi. Nuvykus į “Regitrą” paaiškėjo, kad automobilio žibintai neatitinka Europos Sąjungos nustatytų žymėjimo standartų.

 

Išspręsti nesusipratimą pavyko tik į Lietuvą atvykus “Bentley” atstovams iš Vokietijos, kurie padėjo sertifikuoti minėtus sportinio kupė žibintus.

 

Mindaugas Malinauskas