Indijos automobilių gamintojos „Tata“ savininkas Ratan Tata oficialiai paskelbė apie savo planus 2011 metais JAV pradėti prekiauti plačiai išreklamuotu Tata Nano. Tais pačiais metais planuojama įeiti ir į Europos rinką, tik jau naudojantis FIAT vardu.
Tai ko gero pigiausias naujas automobilis rinkoje, nes planuojama jo pardavimo kaina vos $2.300 (tuo tarpu Europos standartus atitinkantis modelis turėtų kainuoti ~$6.500 – $8.000). Į šią kainą įeina 2 cilindrų 623 kubinių centimetrų darbinio tūrio benzininis variklis, kurio galia – vos 33AG. Pirkėjai už šią kainą gauna sulankstomas galines sėdynes ir turi galimybę pasirinkti vieną iš 3 išorės spalvų. Už „keletą papildomų dolerių“ galima pasirinkti šiek tiek „prabangos“ detalių, tokių kaip klimato kontrolė, ABS ir priešrūkiniai žibintai.
Prekyba šiais automobiliais Indijoje turėtų prasidėti jau kitą mėnesį, o pirmieji 100.000 Tata Nano savininkų buvo atrinkti loterijos būdu.
Šiuo metu „Tata“ studijuoja visus saugumo ir CO2 išmetimo reikalavimus bei galimybes naudoti dizelinius bei elektra ar biokuru varomus variklius ir, kaip jau buvo minėta, 2011 metais užkariauti JAV ir Europos rinkas.
D|D
P.S. Rašant apie tokią mašiną, straipsnio pavadinimas turbūt turėtų būti ne „Tata Nano – pigiausias automobilis“, o “Tata Nano – „patiunintas“ kibiriukas ant ratų” :)