Ar kada nors esate savęs klausę – geriau taisyti seną automobilį ar tiesiog jį pasikeisti? Atsakymas nėra labai paprastas. Prisirišimas prie savo senojo automobilio, kol jis dar važiuoja, yra taupus variantas. Kol kelionės kaina nepralenkia Jūsų automobilio kainos ir kol jis yra pakankamai patikimas, Jūs esate patenkinti. Jūsų draudimui išleidžiama pinigų suma bus mažesnė draudžiant seną automobilį, o sutaupytus pinigus galėsite išleisti automobilio eksplotacijai.

 

Tačiau yra kelios aplinkybės, kurios turėtų padaryti įtaką Jūsų sprendimui. Viena jų – klausimas, kaip gerai automobilis buvo prižiūrėtas. Gerai prižiūrėtas automobilis veiks geriau, nei tas, kuris buvo apleistas ar juo buvo piktnaudžiaujama. Jeigu automobilis, kurį nusipirkote, buvo žemos kokybės, apleistas – tai taip pat turės įtakos jo veikimo periodui ir išsilaikymui. Kai Jūs mąstote nuvažiuoti dar 20000 kilometrų su automobiliu, kuris tepalu ištepė Jūsų visą garažą ar parkavimo vietoje palikinėja “balučių”, Jūs turėtumėte savęs paklausti, ar tai netaps automobilio paskutinė kelionė. Jei jums atrodo, kad paskutinis gedimas gali įvykti bet kurią akimirką, tai geriau turėtumėte priimti sprendimą anksčiau, o ne laukti iki paskutinės minutės.

 

Jei kažkuriuos pataisymus, kurie padėtų automobiliui važiuoti toliau, galite atlikti patys, automobilio eksploatacija gali vis dar atrodyti patraukli mintis, nepaisant to, kad teks tapti nuolatiniu „pagalba kelyje“ klubo nariu. Jei Jūs nesate labai įgudęs automobilių taisytojas ar gyvenate teritorijoje, kur gedimas kelyje gali Jums sugaišinti visą dieną ar net kelias, tai tampa puikiu automobilio keitimo paskatinimu. Kitas klausimas yra, ar Jūs pasitikite savo automobiliu? Jei, pavyzdžiui, Jūs dirbate su pardavimais ir nuolat keliaujate po šalį, nepatikimumas yra labai didelis minusas ir rizika.

 

Automobilis nėra tik transporto priemonė, su kuria Jūs vykstate iš taško A į tašką B. Automobilis gali atspindėti ir Jūsų statusą, laisvės pojūtį ar kitus su transportavimu visai nesusijusius dalykus. Kai visi šie dalykai susijungia į visumą, nuspręsti, kada parduoti savo automobilį, tampa dar sunkiau. Tačiau jei neturite dabar lėšų naujam automobiliui, turėsite pasverti jo teikiamus privalumus su savo kasdieniais poreikiais ir jų patenkinimu. Jei nuspręsite imtis rizikos ir pakeisti savo senąjį automobilį kažkuo naujesniu – atlikite savo namų darbus. Senojo automobilio pardavimas yra puikus atspirties taškas naujojo automobilio įsigyjimui. Parduokite  jį patys – perpardavinėtojai pasiims dalį pelno sau. Nepamirškite, Jums senasis automobilis gali būti nusivylimas, o kažkam jis galbūt bus puikus atradimas.

 

p.s. Įvertinkite ir tai, kad įsigijus naują transporto priemonę reikės į ją investuoti (draudimas, skysčių ir filtrų pakeitimas).

 

 

Parduokite automobilį ->

Ieškoti dalių ->

Taisyti automobilį ->