Daugmaž prieš penketą metų pasirodė pirmieji pranešimai apie pramoninio dizainerio ir automobilių modeliuotojo Matthew Thomas kuriamą superauto Joss Supercar. Kūrybos procesas ne kartą buvo pristabdytas dėl finansinių sunkumų, tačiau noras sukurti pirmąjį australišką superauto buvo stipresnis už sunkumus, todėl dabar Australijos įmonė Joss Developments Limited oficialiai paskelbė, kad automobilis, pavadinimu Joss Supercar, visuomenei bus pristatytas šį rugpjūtį.
Nors ir kuriamas jau seniai, apie automobilį kol kas žinoma nedaug. Žinoma tiek, kad vos 940kg sveriantis automobilis bus varomas V8 variklio, generuojančio 500AG (373kW). Kol kas bandomųjų važiavimų metu lengvasvoriui Joss Supercar iki 100km/h pavyko įsibėgėti per 3.7sek, tačiau vis dar neprarandamos viltys šį laiką sumažinti beveik sekunde, t.y. iki 2.98sek. Maksimalus automobilio greitis viršija 340km/h.
Joss Supercar kėbulas yra gaminamas iš kombinuoto anglies pluošto bei kevlar‘o (ypatingai stipraus sintetinio pluošto), o važiuoklės rėmas gaminamas iš aliuminio bei plieno.
Joss Supercar kūrėjas Matthew Thomas tikisi, kad per metus bus pagaminta 25 vienetai šio modelio automobilių. Šiuo metu jau yra 10, užsisakiusių pirmuosius Joss modelius.
Visiškai neoficialiai, tačiau yra apskaičiuota, kad automobilis galėtų kainuoti apie 344K EUR.
Ilgainiui įmonė tikisi Joss Supercar paversti lenktyniniu automobiliu su galutiniu tikslu sudalyvauti Le Mans 24h varžybose.