Nepaisant visų Honda paskutiniu metu ištikusių finansinių sunkumų, pareikalavusių NSX V10 superauto gamybos atšaukimo ir visų su F1 susijusių planų panaikinimo, gamintojas nestabdo planų ir kitais metais ruošiasi pradėti savo naujo hibridinio superauto, paremto 2007 CR-Z konceptu, gamybą. Šiuo metu naujasis modelis yra kuriamas ir projektuojamas Europoje, ir, remiantis paskutiniais Honda pranešimais visuomenei, automobilio debiuto galima tikėtis jau šį spalį per Tokyo Motor Show.
Honda CR-Z konceptas buvo sumanytas kaip originalios Honda CRX įpėdinis. Tikimasi, kad šis įpėdinis bus varomas kompaktiško 4 cilindrų, suderinto su elektriniu motoru, variklio. Gamybinis automobilio pajėgumas turėtų siekti apie 140AG (105kW). Varančioji jėga turėtų būti nukreipta į priekinius ratus per perjungimais nepertraukiamą bepakopę transmisiją (CVT). Remiantis kitais pranešimais, po Honda CR-Z kapotu turėtų būti montuojamas 1.8l variklis.
Gali būti, kad abi prielaidos yra teisingos – JAV rinkai gali būti pasiūlytas automobilis su didesniu sukimo momentu, norint patenkinti jų poreikius, o Europai ir Japonijai pasiūlytas modelis su mažiau teršiančiu varikliu.
Šiek tiek keistoka, kad vos 140AG turintis automobilis pristatomas kaip ateities superauto, nes paprastai superautomobiliai būna gerokai galingesni... Na bet gal čia šį kartą gamintojai ne apie galią :)