Būtent taip reikia vadinti antram gyvenimui prikeltą 21-erių metų Nissan Bluebird. Juk nuo šiol automobilis vietoj bagažinės turi tikrą šokių aikštelę.

Informatikos mokslus Vilniaus universitete kremtančiam studentui Pauliui prieš keletą mėnesių nusišypsojo laimė. Įveikęs daugiau nei 900 dalyvių, jis tapo MTV laidos “Pimp My Ride” (”papimpink” mano ratus) dalyviu. Kitais žodžiais tariant, laimėjo galimybę net už 150 tūkstančių litų pagražinti savąjį automobilį – 1987 metų laidos Nissan Bluebird.

“Tai buvo visiškas puvėkas. Pavyzdžiui, bagažinė buvo taip surūdijusi, kad galėjai kiaurai pirštus prakišti”, – įspūdžiais dalijasi “Highway Nation” projektų vadovas Petras Valiušaitis. Būtent minėta įmonė ir atliko visus Nissan Bluebird perdarymo darbus.

Pirmiausia meistrai maždaug ties galinėmis durelėmis nupjovė bagažinę, o vietoj jos įtaisė kėbulą sutvirtinantį rėmą. Tuomet buvo imtasi Bluebird kėbulo formavimo darbų. Tam į pagalbą teko pasitelkti dvikomponentes putas bei stiklo audinį su epoksidine derva. Suformavus kėbulą, automobilis buvo perdažytas, sutvarkyta jo važiuoklė, stabdžių sistema, pakeistas visas duslintuvas bei sutaisyti kiti gyvybiniai mašinos mazgai. Kitaip tariant, Nissan Bluebird buvo prikeltas antram gyvenimui.

Galiausiai atjaunėjusiame ir išgražėjusiame automobilyje meistrai įtaisė galybę įvairiausių elektroninių pagalbininkų: kompiuterį, televizoriaus ekraną, 1,5 kW garso aparatūrą bei šviesos diodus su skaitmeniniu valdymo pultu.

Pasak P.Valiušaičio, galutiniu darbu jie liko patenkinti. Vienintelis dalykas, kurio dabar perdarydami automobilį atsisakytų, – sportinis duslintuvas. “Esant tokiam duslintuvui gatvėje tikrai neliksi nepastebėtas, tačiau ilgesnėje kelionėje jis gerokai išūžtų ausis. Aišku, važinėjant nedidelius atstumus nepatogumų jis nesukels”, – sako P.Valiušaitis.

Antram gyvenimui prikeltu automobiliu labai džiaugiasi ir studentas Paulius. “Aš ir dabar kartais suabejoju, ar tai tikrai nutiko man. Patikėsiu tik tada, kai pagaliau pats sėsiu prie “papimpinto” automobilio vairo. Labai to laukiu, nes jau gerokai pabodo skolintis sesers mašiną ar važinėtis visuomeniniu transportu”, – sako studentas Paulius.