Autotransporto portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai parodė, kad netgi 80 proc. vairuotojų vasarą važinėja ar norėtų važinėti motociklu. Tuos, kurie norėtų, bet nevažinėja, sulaiko baimė arba faktas, kad jie neturi šios transporto priemonės. Naudojimasis motociklu kaip transporto priemone nedomina vos penktadalio respondentų.

 

Portale Autogidas.lt publikuojamų skelbimų statistika rodo, kad pavasarį, palyginti su šaltuoju metų sezonu, dviračių transporto priemonių pasiūla išauga bent jau 50 proc. – palyginti praėjusį gruodį ir balandį, šių metų pavasario mėnesį pasiūla buvo netgi 56 proc. didesnė nei žiemą. Matyt, pasiūlą augina paklausa: pavasariop domėjimasis motociklais ir motoroleriais taip pat padidėja, pavyzdžiui, balandį, palyginti su gruodžiu, paklausa buvo padidėjusi 65 proc.

 

Šiuo metu vairuotojams, norintiems įsigyti mototransporto priemonę, pateikiama daugiausia motorolerių pasiūlymų – jie sudaro 38 proc. visos pasiūlos. Taip pat didelę pasiūlos dalį sudaro superbike ir streetbike (16 proc.), enduro ir krosiniai motociklai (12 proc. pasiūlos) arba keturračiai (11 proc.). Likusieji yra čioperiai (6 proc.) arba klasikiniai (4 proc.) ir kt.

 

Skelbimuose pateikiamų kainų statistika rodo, kad šiuo metu rusišką motociklą galima nusipirkti nuo 500 Lt, superbike – vidutiniškai nuo 3500 Lt, streetbike – nuo 4500 Lt, čioperį – nuo 5000 Lt, o motoroleriai kainuoja vidutiniškai nuo 1000 Lt.

 

Autogidas.lt informacija