„SEAT Minimó“ - tai pirmasis automobilis, sukurtas specialiai dalijimosi automobiliais paslaugoms. Tai yra labai maža mašina - kažkas tarp motociklo ir automobilio. Tačiau nesileiskite suklaidinami - nors ir mažas, „Minimó“ yra išties ypatingas.

„SEAT Minimó“ ilgis siekia vos 2,5 metrus, o plotis - 1,24. Taigi, šis automobilis gali lengvai važinėti siauriausiomis miestų gatvėmis, o ir problemų su parkavimu neturėtų kilti. „Minimó“ durelės atsidaro tiesiai į viršų it kokio „Lamborghini“. Tai leidžia lengvai įlipti ir išlipti net sustojus arti kito automobilio. Išoriškai „Minimó“ yra gana išvaizdi mašina, suderinanti klasikinius motorolerių ir automobilių bruožus. O viduje keleivius pasitiks kokybiškos medžiagos ir stebėtinai didelė erdvė dviem žmonėms.

„Minimó“ yra specialiai sukurtas dalijimosi automobiliais paslaugoms. Tai reiškia, kad paprasti vairuotojai šios mašinos nepirks. „Minimó“ yra elektrinis - jo baterijų pakanka maždaug 100 km. Baterijos slepiasi po automobiliu ir gali būti pakeistos per kelias sekundes. Taigi, „Minimó“ yra visada pasiruošęs naujiems klientams.

Įdomu tai, kad „SEAT Minimó“ turi ir ketvirto lygio autonominę sistemą. Gamintojas teigia, kad klientai galėtų tiesiog išsikviesti „Minimó“ į bet kurią vietą, o tada vairuotų patys, jei to panorėtų. Automobilį palikti taip pat būtų galima praktiškai bet kur - jis pats sugrįžtų ten, kur jam reikia.

„Minimó“ salone yra tik vienas didelis ekranas, pakeičiantis ir prietaisų panelę, ir pramogų/informacinę sistemas. Visos funkcijos gali būti valdomos ir prisilietimu, ir balsu. Aišku, automobilio kompiuteris būtų sujungtas su išmaniojo telefono programėle, kad kelionę vėliau galėtumėte sklandžiai tęsti pėsčiomis.

„Minimó“ yra tik koncepcinis automobilis, tačiau jis atrodo stebėtinai gerai apgalvotas. Gali būti, kad SEAT tikrai ruošiasi gaminti šį automobilį ir siūlyti jį dalijimosi automobiliais paslaugų teikėjams. „Minimó“ šiek tiek primena „Renault Twizy“. Šis elektrinis automobilis yra populiarus tarp automobilių nuomotųjų įvairiuose šiltuose kraštuose. Priešingai nei „Twizy“, „Minimó“ turi visiškai uždarą kabiną ir atrodo kur kas moderniau. Taigi, tikriausiai pagrįstai galime manyti, kad SEAT iš tiesų turi planų „Minimó“ paleisti į gatves. Kompanija teigia, kad dabar galvojama apie 2021-uosius metus, bet iki to laiko dar daug kas gali pasikeisti.

„SEAT Minimó“ video siužete

Šaltinis: http://technologijos.lt