Vidmantas UŽUSIENIS

Pasaulyje nėra daug automobilių, kuriems iš anksto buvo numatyta gana siaura tikslinė auditorija. Dar mažiau tokių mašinų, kurios tai tikslinei auditorijai iškart patiktų (jei neimsime domėn, aišku, vadinamosios specialiosios, kelininkams ar gaisrininkams, skirtos technikos). O šit „Scion“ kūrėjai iš Japonijos „Toyota“ koncerno vos tik padarę brėžinius numatė, kad tai bus idealiausias automobilis Amerikos studentams, ir pataikė kaip pirštu akį! Šiandien sunku įsivaizduoti didelį būrį amerikiečių studentų, kurių nė vienas neturėtų „Scion“.

Šiemet japonai vėl ketina pristatyti eilinės kartos „Scion“ prototipą. Nors ir suapvalėjęs mažasis automobilis lengvai atpažįstamas. Ir kaip studentų pamiltas „legendinis“ „Scion“, ir kaip amerikietiška praėjusiais metais Ženevoje Europai pristatyto mažylio „Toyota iQ“ versija. Jau dabar žinoma, kad koncepcinis „Scion“ debiutuos Niujorko automobilių salone, serijinė jo versija kainuos 15 tūkst. JAV dolerių (apie 39 tūkst. litų), o jo ratus varys 4 cilindrų 1,3 l darbinio tūrio benzininis motoras.

Naujos kartos „Scion“ prototipo kūrėjų garbei reikia pasakyti, kad automobilis iš išorės išėjo daug stilingesnis nei jo „pusbrolis“ „iQ“. Ir beveik nėra abejonių, kad jį Amerikos studentai sutiks su naujai įsižiebsiančia aistra.