Vidmantas UŽUSIENIS

Tvirtinama, kad šiais laikais naujas mašinas perka pinigais aptekę turtuoliai. Ir tai ne visi. Dauguma jų esą yra iš arabų šalių, Kinijos, Rusijos. Pastarojoje šalyje turėtų lietis džiaugsmo pliūpsniai – juk Vokietijos automobilių gamintojas iš Štutgardo oficialiai pranešė, kad jau 2009-ųjų viduryje pasirodys atnaujintas S klasės „Mercedes-Benz“. Šio modelio automobilius ypač mėgsta vadinamieji „naujieji rusai“, ir, svarbiausia, laukti jiems liko jau neilgai.

Tuo tarpu vokiečiai jau suspėjo paskelbti ir atnaujinto limuzino technines charakteristikas. Iš jų aiškėja, kad svarbiausia modelio naujiena bus prestižinės mašinos hibridinis ratus varysiantis ekologiška hibridinė jėgainė S400 HYBRID. Ją sudarys nedidelis 20 AG galios elektromotoras ir 3,5 l darbinio tūrio benzininis variklis, kurio pajėgumas – 279 AG. Anot gamintojų, hibridas 100 kilometrų nuvažiuoti sunaudos tik 7,9 l/100 kilometrų degalų ir į atmosferą teišmes 186 gramų šimtui kilometrų anglies dvideginio. Neblogas rodiklis automobiliui, kurio ankstesni rezultatai buvo bent 1,5 karto blogesni.

Beje, orą labiau teršiančių nei hibridinis automobilis modifikacijų netrūks ir atnaujintame modelyje. Juk turtingas pirkėjas galės rinktis vieną net iš aštuonių galingų dyzelinių ir benzininių motorų. O galingiausias jų, 6 l darbinio tūrio ir 612 AG, bus montuojamas sportiškoje „Mersedes-Benz S65 AMG versijoje. Tvirtai tikiu, kad gamindami šį monstrą tarp motorų inžinieriai mažiausiai galvojo apie ekologiją.