Tarp automobilių gamintojų Rolls-Royce tikrai neturi “žaliausio” įvaizdžio. Atvirkščiai, tai prabangaus, brangaus ir konservatyvaus automobilio sinonimas; sunkus kėbulas, milžiniški varikliai, kurių sąnaudos Jūsų net neturėtų dominti.

Tačiau įvyksta net ir sunkiai tikėtini dalykai – sutikite Rolls-Royce 102EX, modelio Phantom bazėje sukurtas prabangiausias pasaulio elektromobilis.

Numatyta jį parodyti Ženevos automobilių parodoje.

Kol kas neskelbiama jokių techninių detalių, tačiau žinoma, kad po parodos 102EX dalyvaus pasauliniuose pristatymuose. Jų metu gamintojai nori išsiaiškinti potencialių klientų rinką ir susidaryti nuomonę apiejų  požiūrį į pačią elektrinio Rolls-Royce idėją.

Apie skirtą gamybai versiją kol kas kalbos nėra.

Rolls-Royce vadovas Torstenas Müller-Ötvösas sako, kad jie tirs, kokios alternatyviosios technologijos tiktų šiai markei ateityje.

“Turiu būti įsitikinęs, kad bet kokia alternatyvi variklių technologija perteiks autentišką Rolls-Royce patyrimą. Tai turi būti technologija, kuri tiks mūsų klientams, mūsų markei ir užtikrins solidų pagrindą toli į ateitį” – sako jis.