Vidmantas UŽUSIENIS

Jis galės būti ir sedanas, ir kabrioletas, ir kupė – retas dalykas markei, kuri vadinama „Rolls-Royce“. Ir kainuos naujasis prestižinis automobilis visai ne milijonus, o „viso labo“ 170 000 Didžiosios Britanijos svarų sterlingų – maždaug 670 000 litų. O ar žinote, pavyzdžiui, už kokią sumą „Rolls-Royce“yra užsisakęs žinomas šalies lenktynininkas ir verslininkas Stasys Brundza? Tvirtinama, kad jos dydis svyruoja apie keturis milijonus. Skirtumas, kaip sakoma, apčiuopiamas. Kaip ir dera tai klasei mašinų, kuriomis važinėja pasaulio aukštuomenės atstovai.

„Ekonomiškas“ „Rolls-Royce“ kaip koncepcinis automobilis buvo pristatytas kovą Ženevoje (Šveicarija) vykusioje tarptautinėje automobilių parodoje. Tiesa, tuomet jo kodinis pavadinimas buvo 200EX. Tuo tarpu serijinė mašina, kaip minėjome, bus vadinama „Ghost“.

Žinoma, tikrus kadaise grynakraujės angliškos veislės mašinos gerbėjus gali įžeisti tai, kad naujasis „Rolls-Royce Ghost“ bus gaminamas ant 7 serijos BMW bazės. Tačiau prisiminkime, kad patys anglai taip ir nesugebėjo padaryti, kad „Rolls-Royce“ neatsidurtų ant bankroto ribos. Už tai juos padarė vokiečių automobilių milžinas BMW iš Bavarijos. O kas savininkas,tas ir muziką užsako...