Šveicarijos tiuningo bendrovė „Rinspeed“ nepaliauja stebinti automobilių pasaulį. Po kelių savaičių Ženevos parodoje šveicarai pristatys „iChange“ automobilį, kuris priklausomai nuo savininko poreikių gali būti vienvietis, dvivietis arba trivietis vienu metu.

Iš esmės „Rinspeed iChange“ yra vienvietis sportinis automobilis. Tačiau jei staiga jums prireiktų pavėžėti vieną ar du draugus, beliks nuspausti mygtuką ir šveicarų automobilis iš vienviečio akimirksniu taptų triviečiu. Panašu į stebuklą, tačiau nieko neįtikėtino čia nėra.

„Rinspeed iChange“ bet kuriuo atveju yra trivietis automobilis, tačiau jei juo važiuoja tik vairuotojas galinė automobilio dalis dėl geresnių aerodinaminių savybių yra nuleidžiama žemiau, todėl žmonės ten paprasčiausiai netilptų. Tačiau prireikus į saloną sutalpinti dar du keleivius, mygtuko paspaudimu galinė kėbulo dalis pakyla į viršų padarydama daugiau erdvės gale.

Įdomu ir tai, kad galinius automobilio ratus suka 150 kW (204 AG) elektros motoras, kurį energiją maitina ličio jonų baterijos. 1050 kg sveriantis „iChange“ 100 km/h greitį pasiekia vos per 4,2 s bei gali važiuoti maksimaliu 220 km/h greičiu.

Primename, kad prieš metus „Rinspeed“ pristatė „sQuba“ automobilį, kuris ne tik važiuoja sausuma, bet ir plaukia tiek ant vandens, tiek po vandeniu.