Po poros nesėkmingų bandymų „naujų automobilių šnipams“ pagaliau pavyko paviešinti pirmąsias BMW M7 (ar kad ir kaip BMW pavadins savo naująjį modelį) nuotraukas.

Apžiūrėjus nuotraukas galima teigti, kad šis BMW prototipas tikrai atrodo kaip sportiškiausias 7 serijos modelis. Taip pat galima pastebėti, kad M7 modelio kontrolinės detalės apima išsipūtimą ant variklio gaubto (kuris, beje, yra panašus į esantį M3 modelyje), agresyvaus stiliaus priekinį buferį su atviru oro paėmimu ir sportinius ratus su didžiuliais stabdžiais. Kadangi maskuotė yra minimali, reikia tikėtis, kad pati mašina greitu laiku nebebus tokia didelė paslaptis.

M7 modelis atstovaus BMW super sedaną ir greičiausiai konkuruos su tokiomis mašinomis kaip Mercedes-Benz duo, S63 AMG bei S65 AMG, o taip pat ir į būsimu Jaguar XJR.

Šiuo metu galingiausias 7 serijos variklis yra 6.0 litrų V12 turbo 760i. Maksimali galia yra 400kW (544AG), o sukimo momentas – 750Nm, generuojamas tarp 1.500 ir 5.000 aps/min. Daroma prielaida, kad M7 tikrai pasižymės šiais techniniais parametrais, bet ar bus peržengta 450kW (612AG) galia, generuojama S65 AMG, dar turi būti oficialiai patvirtinta.

Tačiau vieną dalyką galima pasakyti tvirtai – M7 tikrai taps pačiu galingiausiu kada nors išleistu masinės gamybos BMW automobiliu ir vienu greičiausių savo kategorijoje.

D|D