Apie „patiunintą“ kibiriuką ant ratų, arba, kitaip tariant, pigiausią automobilį rinkoje Tata Nano, autogidas rašė prieš mėnesį. Tada buvo minimi Tata planai savo automobiliu prekiauti tiek Europoje, tiek Jungtinėse Valstijose, jei tik automobilis atitiktų visus saugumo ir taršos reikalavimus. Žiūrint žemiau pateiktą video atrodo, kad reikalavimus išstudijavo atsakingai ir tinkamai patobulino savo automobiliuką.
Jungtinėje karalystėje testams buvo naudojami du specialiai Europai patobulinti mažieji automobilai. Nors įmonė ir ptipažįsta, kad standartiniai modeliai tokių testų tikrai nepraeitų, tačiau tuo pačiu pabrėžia, kad pirminė šio automobilio idėja nebuvo skirta Europos rinkai.
Testo metu transporto priemonė buvo veikiama 50km/h šoninio smūgio susidūrimo ir 56km/h priekinio smūgio susidūrimo jėgos. Testo vertintojas Nic Fasci sako, kad „šis automobilis nesiskiria nuo kitų, atliekančių tokius pačius testus. Tai buvo geras susidūrimas“.
Na o susidūrimas buvo geras dėl to, kad į standartinį modelį buvo įdiegta keletas pakeitimų – daugiau putplasčio atramose, sutvirtinimai per visą automobilio ilgį, sutvirtintas priekinis buferis bei priekinės durys.
Šie susidūrimo testai yra pirmieji žingsniai, kuriais Tata Nano iki 2012 metų nori pasiekti Europos krantus. Taip pat planuojamas ir Šiaurės Amerikai skirtas modelis. Šnekama, kad ateityje į standartinį Nano modelį bus įtrauktos ir oro pagalvės. Dėl to automobilis turėtų ir šiek tiek praplatėti, ir šiek tiek pailgėti.
Na ir pabaigai – kadangi tam, kad automobilis atitiktų standartus, jis yra tobulinamas ir keičiamas, tai gali būti, kad kol galutinai „ištobulės“ ir pasieks rinką, jo jau nebebus galima vadinti pigiausiu automobiliu. Nes juk už viską reikia susimokėti. Už saugumą, ko gero, taip pat...