Pasirodė pirmosios nuotraukos ir informacija apie Amarok – būsimąjį “Volkswagen” pikapą.

 

Keturių durų automobilio ilgis bus 5,25 metro. Dviejų durų versija pasirodys tik 2011-ųjų metų pradžioje. Išorė Amarok išsiskiria nauju VW stiliumi, kurio pagalba stengiamasi atsiriboti nuo tiesioginių konkurentų – Mitsubishi L200 ir Nissan Navara.

 

Iš pradžių automobilyje bus montuojamas dviejų litrų dyzelinis variklis, kurio galia – 163 AG, su dviguba turbina. Vėliau pasirodys keturių cilindrų versija su 122 arklio galiomis. Žadama, kad automobilį bus galima įsigyti trijose versijose: su galiniais, pajungiamais visais arba nuolat visais keturiais varomaisiais ratais.

 

Komforto ir saugumo srityje mašina taip pat džiugina: apie tai pasirūpins audio sistema, klimato kontrolė, daugiafunkcijinis ekranas, kruizo kontrolė, 16 colių ratlankiai, 4  saugos oro pagalvės, ABS, ASR bazėje.  Ir nors ESP galima įdiegti už papildomą kainą, vargu ar tokios klasės automobilio aprūpinimą galima pavadinti skurdžiu.

 

Automobilis bus gaminamas Argentinoje, iš čia jis bus pristatomas į pasaulio auto salonus. Europoje Amarok atsiras kitais metais.

 

Amarok inuitų kalba (gentis, gyvenanti Šiaurės Kanadoje ir Grenlandijoje) reiškia “vilkas” ir asocijuojasi su jėga ir ištverme.