Vokietijos koncernas „„BMW“ Group“ pristatė inovatyviausią prabangių automobilių segmento atstovą – visapusiškai atsinaujinusį sportišką ir prabangų „BMW“ 7 serijos sedaną. Naujasis 7 serijos atstovas išlaikė jam būdingas unikalias elegantiškas ir tuo pačiu sportiškas formas, tačiau patobulėjo savo techninėmis ir dinaminėmis savybėmis, kurios suteikia daugiau komforto ir saugumo.



Svarbiausia ir labiausiai jaučiama šio modelio naujovė – patobulinta važiuoklė, kuri kartu su nauja elektronikos kontrolės sistema ir atnaujinta programine įranga pagerina naujojo „BMW“ 7 serijos sedano savybes, ypač važiuojant ilgas distancijas. Važiavimas naujuoju „BMW“ 7 serijos sedanu tapo malonesnis tiek dinamiškumo, tiek patogumo prasme.


Naujas „BMW“ 7 serijos sedanas „BMW“ gerbėjams pristatomas ir su naujais varikliais, kurie iki 25 proc. sumažina degalų sąnaudas, užtikrina žemą CO2 emisijos lygį, o galią perduoda išmania aštuonių pavarų automatine transmisija. „BMW“ 7 serijos sedano variklį prikėjai galės rinktis pagal savo poreikius – nuo TwinPower Turbo dyzelinio, tituluoto galingiausiu pasaulyje šešių cilindrų dyzeliniu varikliu, iki antrosios kartos hibridinio „BMW“ ActiveHybrid 7. Visų variklių ekonomiškumą užtikrina Auto Start&Stop funkcija, stabdžių energijos atnaujinimo sistema ir atnaujintas ECO PRO režimas, padedantis važiuoti ekonomiškiau.


Be geriausių naujojo modelio variklių, benzininio „BMW“ 760i su 12 cilindrų ir „BMW“ 730i, pirkėjams bus siūlomi nauji šešių cilindrų agregatai - „BMW“ 740i bei patobulintas benzininis V8 „BMW“ 750i. Norintys pasimėgauti didesniu galingumu galės rinktis šešių cilindrų variklius „BMW“ 730d ir „BMW“ 740d, kurie taip pat užtikrins mažesnes degalų sąnaudas. Naujausias - „BMW“ 750d xDrive variklis. Po šio modelio variklio dangčiu galima rasti naują TwinPower Turbo šešių cilindrų galingiausią pasaulyje dyzelinį variklį. Aplinkai dėmesingiems pirkėjams patiks antrosios kartos hibridinis „BMW“ ActiveHybrid 7 su šešiais cilindrais ir mažesne CO2 emisija.


Sportine elegancija pasižyminčio „BMW“ 7 serijos pokyčiai pastebimi ir iš išorės – nauji LED priekiniai žibintai su skiriamaisiais „BMW“ žiedais ir šviesą atspindinti juosta, kuri nuo šiol leidžia pastebėti naujuosius „BMW“ 7 serijos modelius ir naktį. Pakeistos radiatoriaus grotelės su devyniais skersiniais – vietoje anksčiau buvusių dvylikos – ir perdarytas priekinis bamperis išskiria naująjį modelį iš savo pirmtakų. Dar viena išorėje matoma, saugumo funkciją atliekanti nauja detalė - ant bagažinės dangčio esanti chromo juostelė, jungianti du atšvaitus.


Prabangaus segmento atstovo vardą patvirtina ir „BMW“ 7 serijos sedano interjeras, pasižymintis aukščiausia kokybe ir patogumu. Vairuotojas ir priekyje sėdintis keleivis gali įsitaisyti naujo dizaino odinėse sėdynėse, turinčiose optimalią šoninę atramą – sėdynės ypač patogios, važiuojant ilgas distancijas. Tuo tarpu nepriekaištingos kokybės garsą mėgstanys „BMW“ pirkėjai ypač turėtų įvertinti galimybę pasirinkti 200 vatų „Bang & Olufsen“ aukščiausios kokybės garso (High End Surround) sistemą, kurią sudaro 16 garsiakalbių.


Patogiai įsitaisiusio ir prabangos apsupto naujojo „BMW“ 7 serijos sedano vairuotojo komfortui sustiprinti įrengtas ir naujas daugiafunkcinis ekranas ir centrinis kontrolės ekranas su aukštos rezoliucijos 3D grafika.
 

Inovatyvaus modelio vardą patvirtinta ir papildyta „BMW“ ConnectedDrive sistema. Ryškiausi jos akcentai - naujausios kartos profesionali navigacijos sistema, „BMW“ naktinio matymo sistema su dinaminiu taškiniu apšvietimu


(Dynamic Light Spot), neakinanti tolimųjų LED žibintų šviesa, automatinė šoninio parkavimo sistema, papildoma vairuotojo pagalbinė sistema (Driver Assistant Plus) ir kt.


Oficialios „BMW“ atstovės Lietuvoje UAB „Krasta auto“ direktorės Astos Bagdonavičienės teigimu, naujo „BMW“ 7 serijos sedano debiutas jau sukėlė prabangą vertinančių „BMW“ gerbėjų susidomėjimą ir Lietuvoje. Naująjį modelį jau galima užsisakyti bet kuriame „Krasta auto“ salone, jo kaina prasideda nuo 285,6 tūkst. litų.


UAB „Krasta Auto“ yra oficialus „BMW“ ir MINI automobilių atstovas Lietuvoje. Bendrovė užsiima naujų ir naudotų „BMW“ ir MINI automobilių prekyba bei teikia visas techninio aptarnavimo paslaugas. „Krasta Auto“ turi oficialias atstovybes bei techninio aptarnavimo servisus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

 

 

alfa.lt