Vairuotojai per mėnesį degalams išleidžia vidutiniškai iki 500 litų – vieniems pakanka įsipilti už 100 litų, kiti sumoka ir keliskart daugiau, atskleidė portalo Autogidas.lt atliktas tyrimas. Didžioji dalis nori sutaupyti ir ieško degalų taupymo būdų.

 

Netgi 80 proc. portalo respondentų sako, kad stengiasi taupyti degalus. Dauguma taupančiųjų bando tai daryti, keisdami savo vairavimo įpročius: stengiasi vairuoti, palaikydami kuo mažesnes variklio apsukas (25 proc.), iš anksto planuoja maršrutą, kad kelias būtų kuo trumpesnis (19 proc.), atsisako provokacijų palenktyniauti (16 proc.), stengiasi nesustoti prieš sankryžą, kad nereikėtų judėti iš vietos (15 proc.), ieško degalinių, kuriose degalai pigiausi (13 proc.), degalų įsigyja ne Lietuvoje (8 proc.) arba automobilį naudoja tik būtinais atvejais (4 proc.).

 

Dalis Autogidas.lt respondentų sako, kad įsigijo ekonomiškesnį automobilį ar pabandė taupyti,patobulinę savo transporto priemonę, pavyzdžiui, įsimontavo dujinę įrangą. Likusieji priima įvairių kitų sprendimų, kurie padeda sunaudoti mažiau degalų, pavyzdžiui, naudoja degalų priedus, perka kokybiškas padangas, kad būtų mažesnis pasipriešinimas, ir kt.

 

Mažiausia dalis vairuotojų bando sutaupyti, apskritai atsisakę nuosavos transporto priemonės – vos 4 proc. Didžioji dalis iš jų ėmė į darbą važiuoti kartu su kolegomis (35 proc.), pradėjo važinėti dviračiu (26 proc.), vaikščioti pėsčiomis ar važinėti viešuoju transportu (po 20 proc.).

 

Autogidas.lt informacija