Vairuotojų prioritetai nesikeičia jau kelerius metus – kaip ir prieš keletą metų, taip ir šiuo metu vairuotojai, norėdami įsigyti automobilį, daugiausia dėmesio skiria tiems patiems dalykams – markei, kainai ir degalų tipui, tačiau portalo Autogidas.lt tyrimo rezultatai atskleidė, kad vis mažiau dėmesio kreipiama į ridą – neretai nepasitikima ridos duomenų tikrumu.

 

Šiuo metu markė ir kaina yra patys svarbiausi transporto priemonių vertinimo kriterijai (šiuos kriterijus kaip svarbiausius nurodė atitinkamai 70 ir 71 proc. respondentų), šiek tiek mažiau svarbu modelis (65 proc.) ar degalų tipas (63 proc.). Renkantis automobilį vairuotojams dar mažiau svarbu atrodo pagaminimo metai (57 proc.) ir pavarų dėžė (53 proc.). Mažiau dėmesio renkantis transporto priemonę kreipiama į ridą – nors šie duomenys galėtų suteikti nemažai informacijos, tačiau vairuotojai šiais skaičiais nelabai pasitiki. Mažiausiai dėmesio renkantis automobilį kreipiama į jo spalvą.

 

 

Šiuo metu didžiąją Lietuvoje parduodamų automobilių dalį sudaro vokiškieji „Volkswagen“, „Audi“, „Opel“, BMW ir „Mercedes-Benz“, prancūziškasis „Renault“ ir amerikietiškasis „Ford“ markių automobiliai. Tačiau per dvejus metus sumažėjo BMW, „Mercedes-Benz“ markės automobilių pasiūla, išaugo „Volkswagen“ ir „Opel“ pasiūla, o „Ford“ pasiūla liko stabili, rodo transporto portalo Autogidas.lt skelbimų statistika.

 

Paklausus, kokio automobilio vairuotojai norėtų, dalis paklausiausių automobilių sutampa su tais, kuriuos dauguma ir vairuoja šiuo metu, pavyzdžiui, BMW, „Audi“, „Mercedes–Benz“, tačiau matyti, kad apie BMW svajoja daugiau vairuotojų nei apie „Audi“, o „Mercedes–Benz“ paklausiausiųjų sąraše nurungia „Volkswagen“. Vairuotojai taip pat norėtų turėti „Volvo“, „Subaru“, „Honda“ ar „Toyota“.


 

Beveik 60 proc. šiuo metu Autogidas.lt reklamuojamų parduodamų automobilių yra dyzeliniai – ši tendencija per metus nepakito, praėjusių metų panašiu laikotarpiu didžiąją pasiūlos dalį taip pat sudarė dyzeliniai automobiliai. Benzininiai automobiliai sudaro 28 proc. pasiūlos, 15 proc. automobilių turi įmontuotą benzino ir dujų sistemą.

 

Kaip ir anksčiau, šiuo metu dominuoja tamsios arba neutralesnės automobilių spalvos: dauguma parduodamų automobilių yra mėlynos, juodos arba pilkos spalvos. Taip pat nemažai žalių, raudonos arba baltos spalvos automobilių. Mažiausia pasiūla šiuo metu oranžinių, auksinės spalvos ar geltonų automobilių.

 

Autogidas.lt informacija