„Nissan“ grįžta prie sportiškų genų – pristatė serijinį sportinį automobilį GT-R50, kurį japonai sukūrė kartu su „Italdesign“ dirbtuvėmis.

Išskirtinio „Nissan“ kupė GT-R50 kaina – apie 990 000 Eur, pirmieji užsakymai jau priimami.

Šio modelio koncepcija pirmą kartą buvo parodyta šių metų vasarą. Jis sukurtas modelio GT-R 50-mečio proga. Dėl šios priežasties ir buvo pasitelktos „Italdesign“ pajėgos – kad, vos užmetus akį, nekiltų abejonių, jog modelis – tik išrinktiesiems. Todėl ir pagaminta tik 50 jo vienetų.

Kuo GT-R50 skiriasi nuo įprasto GT-R? Visų pirma, visiškai nauju kėbulu, šviesomis ir unikaliais dažais. Nuotraukose galite matyti ryškiai mėlynos spalvos „Nissan“ su auksiniais akcentais. Superautomobilio širdis – patobulintas 3,8 V6 variklis. Panašus montuojamus į „Nissan GT-R Nismo“.

Tačiau turbinos ir degalų tiekimo sistema – nauja. Todėl šis kovinis agregatas išvysto jau nebe 600 AG (637 Nm), o 720 AG (780 Nm). Gamintojai neatvirauja, kokios šio GT-R50 dinaminės charakteristikos.

Įprastas GT-R Nismo iki 100 km/val. įsibėgėja per 2,6 sek. Maksimalus greitis – 320 km/val. Tikėtina, kad šis ribotos serijos GT-R50 – dar greitesnis.

Šiuo metu naujasis „Nissan“ kūrinys eksponuojamas Jokohamoje, šio gamintojo galerijoje.

GT-R50 video pristatymas

Šaltinis: http://technologijos.lt