Vieni automobilį renkasi pagal kišenę, kitų finansinės galimybės neriboja ir jie transporto priemonę gali įsigyti tokią, kuri atitinka poreikius ir svajones. Netgi svajojant apie automobilį ar jį renkantis yra tam tikrų lyčių skirtumų, rodo atliktos vairuotojų apklausos rezultatai. Pagal ką įvertiname ir pagal ką išsirenkame automobilius?

 

 

 

Pirmenybė teikiama ne markei, o automobilio būklei

Paklausti, kokie automobiliai atrodo patraukliausi, dauguma autotransporto portalo Autogidas.lt respondentų teigia, kad juos labiausiai domina ne konkrečios markės ar modelio automobiliai, o tie, kuriems būdinga tam tikra charakteristika. Dauguma vairuotojų labiausiai žavisi ekonomiškomis transporto priemonėmis, kurias patys galėtų išlaikyti ir jomis važinėti netgi kurui pabrangus. Taip pat didelis dėmesys kreipiamas, kad automobilių kaina atitiktų jų kokybę. Vairuojantiems respondentams labai patrauklūs tie automobiliai, kurie, nors ir nenauji, bet važiuoja be didesnių remontų, yra techniškai tvarkingi, kurių dalis ar detales prireikus galima surasti be didelių sunkumų ir pan.

 

Skiriasi vyrų ir moterų požiūriai

Portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai rodo, kad moterys ir vyrai svajoja ne apie tokius pat automobilius ir juos vertina pagal skirtingus kriterijus.

Dauguma Autogidas.lt respondenčių moterų įvardija, kad esminiai jų svajonių automobilio kriterijai yra dydis ir patikimumas. Jų svajonių automobilis turėtų būti ekonomiškas, nedidelis ir, svarbiausia, saugus bei patikimas (apie automobilio saugumą užsimena vos vienas kitas vyras). Moterys savo pasirinkimą argumentuoja tuo, kad su mažesniu automobiliu patogiau važinėti, kad idealus automobilis būtinai yra tas, kuriuo važiuojama pigiai ir saugiai.

Respondentai vyrai, kalbėdami apie svajonių automobilį, pabrėžia daugiau transporto priemonės ypatybių ir akcentuoja kitus bruožus nei moterys. Pasak vyrų, svajonių automobilis turi būti ne tik ekonomiškas, bet ir greitas, patvarus, tvarkingas, dažniausiai tik kelerių metų senumo, erdvus. Kai kurie respondentai nurodo ir tikslesnių duomenų, pavyzdžiui, konkretų kuro tipą, variklio tūrį ir kt.

 

Svajojama apie populiariausių markių automobilius

Įvardindami konkrečiai, kokie automobiliai atrodo patraukliausi, portalo Autogidas.lt respondentai dažniausiai mini populiariausių markių automobilius: AUDI, BMW, VOLKSWAGEN. Tarp plačiai naudojamų ir labai žinomų dar minimi ir kitokių markių automobiliai: LEXUS, SUBARU.

Kai kurie respondentai tiksliai žino, apie kokio modelio automobilį svajoja. Tarp jų BMW X6, PORSCHE CAYENNE, FORD MUSTANG, VOLKSWAGEN SHARAN, VOLKSWAGEN TOUAREG, BMW Z3 ir kt.

 

Apie kokį automobilį svajojate Jūs?

 

Autogidas.lt informacija