Praėjusiais metais, gegužės 15 d., prie PC „Big 2“ surengėme automobilių ir motociklų „drag“ lenktynes. Tąkart, nors ir buvo apdovanojimai, kaip ir visada, laimėjo draugystė. Anot organizatorių, žiūrovai bei dalyviai liko labai patenkinti, o motyvaciją ir toliau rengti panašius renginius kėlė vienam motociklininkui duotas pažadas, jog kitais metais bus surengtas tik motociklams skirtos „drag“ lenktynės. Todėl jau gegužės 15 d., šeštadienį, startuos renginys pavadinimu MEMEL MOTOR RALLY.

Teritorija, kurioje vyks motociklo šou renginys, jau yra tapusi „drag“ lenktynių aistruolių Meka, nes Klaipėdos aviaeskadrilės lėktuvų pakilimo takas „išgyveno“ tikrai ne vienas galios, greičio ir traukos varžybas.

Į planuojama renginį „Memel motor rally“ suvažiuos bemaž tūkstantis metalinių žirgų ne tik iš Marijos žemės, bet ir iš kaimyninių šalių. „Memel motor rally“ susidės iš dviejų dalių: pirmoji dalis prasidės nuo 12 val. ir tęsis iki 17 val. aviaeskadrilėje, antrąją dalį pradės įspūdinga motociklų kolonos „važiuosena“ iš aviaeskadrilės per centrinės Klaipėdos gatvės į Melnragėje įsikūrusią stovyklą „Žuvėdra“. Pastarojoje skambės gyvo garso muzika, bus deginami laužai prie jūros, dalyviai miegos palapinėse – čia šventė vyks iki pat paryčių.

Dabar kiek išsamiau apie pirmą ją renginio dalį. Žiūrovams organizatoriai žada daug staigmenų ir tai įrodo faktas, jog jau yra paruošti specialiai šiam renginiui sukurti motociklų kaskadiniai triukai. „Memel Motor Rally“ dalyvaus ir vienas iš nedaugelio žymių motokaskadininkų Virginijus Žukauskas, kuris žada parodyti, kaip galima atlikinėti kaskadinius triukus su „Harley Davidson“ „čioperiu“.

Padangų dūmų ir variklio griausmo šiame renginyje tikrai bus, kadangi planuojamas padangų deginimo konkursas, skambiu anglišku pavadinimu „Burn out“.

Vieni iš ypatingesnių anksčiau įvardintų renginio svečių bus mūsų kaimynai iš Latvijos, kurie atliks triukus per automobilius ir kitas jų kelyje atsiradusias kliūtis, tam specialiai paruoštoje trasoje. Malonus siurprizas laukia atvykusių motociklų vairuotojų, kurie savo metalinius žirgus galės nuplauti specialiai jiems paruoštoje erotinėje moto plovykloje, o taip pat paganyti akis į neatsiejama baikerių šventės elementą - šlapių marškinėlių konkursą.

Motociklų „drag“ lenktynių startą duos žaviosios „MP models“ agentūros merginos, o finišą fiksuos autoritetingi „drag“ lenktynių teisėjai. Visų lenktynių prizinių vietų laimėtojų laukia piniginiai apdovanojimai. Prizinis fondas siekia keletą tūkstančių litų.

Savaime suprantama, jog lenktynės bus skirstomos į atskiras klases. Taigi, A klasėje rungtyniaus žiediniai motociklai (liaudyje dar kitaip vadinamos „britvos“), B klasje – „čioperiai“, C klasėje varžysis keturragiai. Taip pat bus ir bendra klasė, kurioje susikaus tiek kartingai, tiek žiediniai motociklai, čioperiai ar keturračiai.

Bendrosios klasės varžybose žiūrovai galės išvysti kartingą su žiedinio motociklo varikliu, kuris, kaip spėjama, bus šios klasės favoritas. Bilietai į šį renginį jau prekyboje, papildoma informacija internete www.memelmotorrally.lt