Ieškantieji pirkti automobilį esamus pasiūlymus gali vertinti pagal daugybę kriterijų: vieniems svarbi automobilio markė, kitiems – būklė, kuro tipas, dar kai kuriems pagrindinis kriterijus yra kaina arba automobilio rida. Tačiau vis dėlto pagal ką automobilių pirkėjai išsirenka, kuris automobilis jiems tinkamas, o kuris – ne?

 

Autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt vykdytos apklausos rezultatai rodo, kad ieškodami automobilio pirkėjai dažniausiai renkasi pagal kainą ir pagal kuro tipą. Po 17 proc. respondentų kurui nenumaldomai brangstant labiausiai vertina, kad automobilis būtų ekonomiškas ir atitiktų pirkėjo finansines galimybes.

 

Taip pat renkantis automobilį didelis dėmesys kreipiamas į markę ir automobilio metus (po 15 proc. portalo Autogidas.lt respondentų) bei jau konkretų automobilio modelį (14 proc. respondentų). Planuodami pirkti automobilį vartotojai dažniausiai jau konkrečiai žino, kokio norėtų ir kokiu visiškai nesidomėtų.

 

Kiek daugiau nei dešimtadalis respondentų (11 proc.) būtinai atsižvelgia, kokia automobilio pavarų dėžė. Kai kurie nori tik mechaninės, kai kurie – tik automatinės, daliai automobilių pirkėjų tinka įvairūs variantai.

 

Renkantis automobilį mažiausiai dėmesio skiriama automobilio ridai ir spalvai. Į šiuos kriterijus atsižvelgia atitinkamai 6 ir 5 proc. autotransporto portalo Autogidas.lt apklausoje dalyvavusių asmenų.

 

Autogidas.lt informacija