Į Europą atslinkus vėsesniems, apie rudenį primenantiems orams, didelė dalis lenktynininkų pasuko link Maroko – čia startuoja paskutinis šių metų pasaulio rali reido čempionato etapas. Prie šio ralio starto linijos stos beveik du su puse šimto ekipažų, tarp kurių ir ryškiausios šio sporto žvaigždės – šiame etape spręsis ne tik pasaulio čempionato nugalėtojai, bet tuo pačiu tai ir paskutinė treniruotė ir technikos išbandymas prieš artėjantį Dakaro ralį. Maroke taip pat startuos ir du „CFMOTO Thunder Racing Team“ komandos pilotai – Martynas Skudutis ir Gaetanas Martinezas.

Viso sportininkams per artėjančią savaitę teks įveikti penkis greičio ruožus, kurie sudarys net pusantro tūkstančio kilometrų. Kartu su pervažiavimais dalyvių laukia 2240 km. Ralio maratonas prasideda Agadiro mieste, o finišo arką sportininkai kirs Merzugoje.

Ketvirtadienį visos komandos turėjo atlikti formalumus, būtinus prieš startą: komandoms teko praeiti technines ir administracines komisijas. Po sėkmingo formalumų atlikimo Mindaugas Skudutis pasakojo, kad jam tai pirmosios tokio mąsto lenktynės, tad buvo įdomu stebėti visus vykstančius procesus: „Tokio lygio varžybose tiek aš, tiek Gaetanas pirmą kartą. Komisiją praėjom, o patikra čia ilga, nuosekli ir skrupulinga. Viskas vyksta didžiulėje patalpoje, kurioje 10 ar 12 stalų. Veiksmas vyksta einant prie kiekvieno iš jų ir susirenkant reikalingus antspaudus. Viską turėjome susipildę ir pasiruošę iš anksto, tai patikra praėjo sklandžiai ir praėjom viską greitai. Techninė komisija lygiai taip pat – stoji į eilę ir lauki, kada bus patikrinta kelio knyga, sekimo prietaisai, techninės keturračio dalys, apranga, šalmai.“

Sportininkas juokėsi prisimindamas, kad kai įstūmė keturratį į techninės patikros zoną, apžiūrą atliekantys specialistai pasitiko su nuostaba veide: „Sportinius, dviem ratais varomus keturračius jie gerai pažįsta, dviračius motociklus taip pat puikiai žino. O tokie keturračiai kaip mūsų šitose lenktynėse jiems atrodo kaip naujovė. Pasijuokėm, pašmaikštavom, bet visus reikiamus lipdukus, reiškiančius tinkamumą lenktynėms, jau turime.“

Nors visi formalumai atlikti, po jų komanda neturėjo laiko ramiai laukti rytojaus starto. Palapinėje apsilankė vietinės televizijos atstovai, taip pat ir Maroko „CFMOTO“ atstovybės kolektyvas. Antanas Kanopkinas su Gaetanu Martinezu, kaip juokėsi M. Skudutis, šalia kitų savo darbų atliko ir atstovų vietinei spaudai pareigas.

Penktadienį dalyvių laukia 119 kilometrų prologas, kuriame spręsis startinės pozicijos pirmajame greičio ruože. Sportininkai startuos ir finišuos Agadiro mieste, o jau šeštadienį, pirmąją sportinę ralio dieną, leistis į kelią turės ir likę komandos nariai – jų lauks kelionė į Zagoros miestą. Viso keturračių įskaitoje startuos net dešimt sportininkų ir penki iš jų varžosi pasaulio čempionato įskaitoje – tarp jų ir „CFMOTO Thunder Racing Team“ atstovai.