Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas apie tai, kokie modeliai dažniausiai patenka į kelių įvykius, remiantis paskutinių penkių metų draudimo duomenimis.

 

Daugiausiai nelaimių patyrė Honda FR-V vairuotojai. Iš 2529 juo važinėjusiųjų 466, tai yra beveik penktadalis, registravo draudiminius įvykius.

 

Antroje vietoje yra Volvo XC90. Iš 3883 savininkų į nelaimes pakliuvo 15,9 proc. Toliau seka Lexus RX – 15,5 proc., ir Mazda5 – 15,3 proc. vairuotojų.

 

Į nelaimėlių dešimtuką dar patenka Honda Jazz ir CR-V, Volkswagen Touran, Hyundai Santa Fe, Toyota RAV bei Mazda3 savininkai. Iš jų automobilius apdaužė maždaug kas septintas.

 

Priešingoje sąrašo pusėje atsidūrė Mazda2 – vos devyni įvykiai 1076 vairuotojams, mažiau nei vienas procentas. Taip pat laimingai važinėjasi Nissan Skyline, Ford Focus RS bei Fiat Cinquecento savininkai.

 

Kaip pažymima tyrime, įvykius dažniausiai sukelia ne mechaniniai gedimai, o vairuotojų klaidos arba tiesiog  atsitiktinės nesėkmės. Tad tyrimo rezultatui rodo ne minimų modelių patikimumą, o tai, kokiais modeliais linkę važiuoti neatsargiausi, arba tiesiog nelaimingiausi vairuotojai.