“Koenigsegg” kompanija Ženevos automobilių parodoje pristatys naują modelį Agera. Iš švedų kalbos automobilio vardas išvertus reiškia “veiksmą, veikimą”, ir, pagal gamintojų užmanymą, kaip niekada geriau atspindi švediškojo prekės ženklo ideologiją.

Naujojo Agera pagrindas – perdarytas modelio CCX šasi: sutampa netgi automobilių gabaritai. Naujasis modelis skiriasi tik formomis, naujais žibintais ir aerodinaminėmis savybėmis.

Variklis – 4.7 litro, V8, komplektuojamas su sekvencine pavara. Agera variklis išvysto 910 arklio galių ir 1100 Nm maksimalaus sukimo momento. Palyginus nedidelės masės (1290 kg) hiperautomobilis nuo nulio iki šimto kilometrų įsibėgėja per 3,1 sekundės, o jo mkasimalus greitis 390 km/h.

Automobilio salone – visiškai elektroninė priekinė panelė su daugiafunkcijiniu ekranu, o centrinėje konsolėje atsirado didelis skystųjų kristalų monitorius su sensoriniu valdymu.

Vis dėlto Ženevoje “Koenigsegg” parodys tik priešserijinį modelį, mat kol kas jis dar yra bandomas, o  ”Michelin” kompanija dar nespėjo pagaminti specialiai šiam hiperautomobiliui skirtų padandų.

Kol kas nežinia, kiek kainuos šis “monstras”. Paskutiniai “Koenigsegg” automobiliai savo kaina siekė milijoną eurų, tačiau šis modelis gali būti šiek tiek pigesnis dėl savo “masiškumo”: kasmet švedai tikisi šių automobilių pagaminti po 16-20 vienetų.

autobild.lt