Volkswagen Passat BlueMotion pasiekė naują Guinnesso pasaulio rekordą – standartiniu serijiniu automobiliu įveikta ilgiausia distancija su vienu degalų baku.

The Sunday Times komandos atliktas bandymas pradėtas Maidstone (D. Britanija). Nuvažiuota į Pietų Prancūziją ir grįžta atgal. Passat BlueMotion degalai galiausiai baigėsi Calais uoste (Prancūzijoje), o įveikta distancija sudarė 2456,35 kilometro.

Maršrutas daugiausia driekėsi Prancūzijos greitkeliais, tačiau važiuota ir mieste. Vidutinis greitis viso žygio metu - 72 km/val.

Gavinas Conway iš The Sunday Times vairavo Passat BlueMotion tris dienas, o jam kompaniją palaikė navigatorius ir filmavimo grupė. Du nepriklausomos techninės pagalbos darbuotojai sekė visą kelionę, kad galėtų paliudyti kelionės faktą Guinnesso pasaulio rekordų organizacijai, kuri jau pripažino šį pasiekimą.

Varomas Volkswagen 1,6 litro common-rail TDI variklio, išvystančio 105 AG, rekordininkas Passat BlueMotion - eilinis standartinis serijinis modelis. Kaip Polo ir Golf BlueMotion modeliams, Passat versijai atlikti kėbulo aerodinaminiai pakeitimai, sumažinta prošvaisa, sumontuota Stop-Start sistema, perprogramuotas baterijos krovimasis, prailginti pavarų perdavimo skaičiai ir sumontuotos mažesnį riedėjimo pasipriešinimą turinčios padangos. Visa tai leido sukurti automobilį, ypatingai patogų vairuoti, prižiūrėti ir aptarnauti, o svarbiausia – vieną pačių taupiausių automobilių šiandienos rinkoje.

Passat BlueMotion degalų bakas prieš pradedant rekordinį važiavimą buvo išsiurbtas iki paskutinio lašo ir užpiltas 77,25 litro standartinio dyzelino. Tad vidutinės degalų sąnaudos sudarė vos 3,1 l/100 km. Šis rezultatas gerokai viršija oficialiai deklaruojamas Passat BlueMotion vidutines degalų sąnaudas – 4,4 l/100 km.

Naujojo Passat BlueMotion pasiekto rekordo atstumas prilygsta kelionei iš Londono į Malagą, o sustojus vieną kartą užsipilti dyzelino, galima būtų nuvažiuoti net iš Niujorko į Los Andželą.