Dauguma vairuotojų teigia, kad sezoniškumas, pagerėję orai, šiltas pavasaris neturi įtakos jų vairavimo stiliui, tačiau vis dėlto maždaug kas penktas vairuojantis asmuo pripažįsta, kad šiltuoju sezonu šiek tiek atsipalaiduoja ir vairuoja lengvabūdiškiau – esant geram orui daug kas blaško dėmesį.

 

 

 

Vairuotojai dažniausiai klysta netyčia

 

Paklausti, ar tenka pažeisti kelių eismo taisykles, dauguma (60 proc.) autotransporto portalo Autogidas.lt respondentų teigia, kad sąmoningai niekada nepažeidžia, nebent netyčia. Tačiau maždaug kas trečias vairuojantis asmuo pripažįsta, kad taisykles pažeidžia sąmoningai – tai daro kartais arba nuolatos. Taisyklių išvis nepažeidžia tik keli proc. respondentų.

 

Dauguma yra linkę viršyti greitį

 

Autotransporto portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai rodo, kad lietuviai vairuotojai, važiuodami užmiestyje, yra linkę viršyti greitį – maždaug 8 iš 10 vairuojančių asmenų būtinai važiuoja greičiau, nei leidžiama.

Dauguma greitį užmiestyje viršija iki 10 km/h, kas ketvirtas – iki 20 km/h. Tačiau yra respondentų, kurie leidžia sau važiuoti dar greičiau ir greitį viršija daugiau nei 20 km/h.

 

Moterys važiuoja drausmingiau

 

Autogidas.lt apklausos rezultatai rodo, kad moterys yra drausmingesnės vairuotojos nei vyrai. Respondentų, kurie kelių eismo taisyklių niekuomet nepažeidžia, dauguma yra moterys. Taip pat nė viena moteris nepažeidžia taisyklių nuolatos, jos tai daro daugiausia retai ir netyčia.

Iš apklausos duomenų taip pat matyti, kad moterys nėra linkusios itin viršyti greičio. Nė viena moteris nesiryžta važiuoti 20 km/h greičiau, nei leistina, taip daro tik vyrai.

 

Autogidas.lt informacija