Keliavimas autostopu – pigus, ne visada greitas, bet, keliautojų nuomone, savotiškai įdomus būdas pasiekti reikiamą vietą. Tačiau patys keliautojai gana kontroversiškai vertina tokį keliavimą, o dalis jų netgi pripažįsta, kad patys autostopu keliauti niekuomet nesiryžtų. Abejonių daugiausia kelia saugumo klausimas.

Net ir tie, kurie yra keliavę anksčiau ir kurie keliauja šiuo metu, pripažįsta, kad keliauti autostopu – nesaugu. Taip mano vidutiniškai 80 proc. asmenų, dalyvavusių transporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausoje. Pasak jų, saugumo ar nesaugumo klausimas aktualus abiems pusėms – ir keliautojui, ir vairuotojui, kuris sustoja pavėžėti nepažįstamųjų: automobilius stabdantieji nežino, koks žmogus sustos, kaip ir vairuotojai niekuomet negali būti tikri, kad sustojus vienam žmogui, staiga neatsiras gausybės chuliganų.

Autogidas.lt
respondentai taip pat teigia, kad moterims keliauti autostopu yra pavojingiau nei vyrams. Dalis moterų, kurios dalyvavo apklausoje, pripažįsta, kad taip keliavo vos vieną kartą, ir tokios kelionės pakartoti nenorėtų – buvo baisu ir nejauku.

Dalis apklausos dalyvių teigia, kad autostopu ryžtųsi keliauti tik tuo atveju, jei neturėtų kitos išeities, jei būtinai reikėtų kažkur nuvykti. Kad būtų ramiau, respondentai pataria žinute išsiųsti artimiesiems nurodytus automobilio valstybinius numerius, kad šie žinotų, kokiu automobiliu važiuojama.

Tie, kurie ne taip skeptiškai nusiteikę keliavimo autostopu atžvilgiu, pataria nekeliauti po vieną – geriausia, kad kartu vyktų kitas asmuo.

Taip pat apklausos dalyviai teigia, kad reikėtų pagalvoti, ar verta vykti autostopu, nes dažnai vairuotojai sustoja, tikėdamiesi, kad keliaujantieji už pavežimą jiems sumokės. Todėl patariama paieškoti alternatyvų: vykti su draugais, pažįstamaisiais ar viešuoju transportu.

 

Pakomentuokite, ar Jums teko keliauti autostopu, galbūt patyrėte kokį nors nuotykį, galbūt kaip tik manote, kad tai - saugus būdas pasiekti reikiamą vietą.

Autogidas.lt informacija