Įsivaizduokite, kad atvažiuojate į degalinę piltis degalų ir sumaišę vietoj vienų įpilate kitų. Manote, tai tik vaizduotėje sukurta situacija? Tačiau taip kartais nutinka iš tiesų – tam tikra dalis vairuotojų tai išbandė savo kailiu, o kiti yra girdėję iš šeimos narių, draugų ar kitų artimųjų.


Vidutiniškai kas penktam vairuotojui teko sumaišyti degalus ir vietoj reikiamų įsipilti kitų, atskleidė transporto portalo Autogidas.lt atlikto tyrimo rezultatai. Dar keturi iš dešimties yra girdėję apie tokius atvejus iš šeimos narių ar kitų artimųjų, likę vidutiniškai keturi iš dešimties apie tokius atvejus nėra nei girdėję, nei patys sumaišę ir įsipylę kitų degalų.


Dažniausiai vietoj dyzelino įsipilama benzino: iš tų, kurie bent kartą įsipylė ne tų degalų, apie 60 proc. vietoj dyzelino įsipylė benzino, beveik 30 proc. vietoj benzino įsipylė dyzelino. Dešimtadalis įsipylė dar kitokių degalų.


Autogidas.lt respondentų teigimu, tokios situacijos susiklosto dažniausiai dviem atvejais. Jeigu vairuotojas pavargęs, susirūpinęs ir iš neapdairumo ar nuovargio sumaišo degalų pistoletus. Kitas atvejis – kai tenka vairuoti ne savo transporto priemonę ir iš įpratimo įpilama kitų degalų.
 

Paklausti, kas nutiko automobiliui, kai buvo sumaišyta ir įpilta ne tų degalų, daugiau nei pusė Autogidas.lt tyrime dalyvavusių asmenų džiaugiasi, kad laiku atsitokėjo – automobiliui nieko nenutiko, nes buvo įpilta tik nedidelė kitų degalų dalis. Kas trečio vairuotojo automobilį reikėjo tik truputį remontuoti, o kas penktam vairuotojui ypač nepasisekė – jų transporto priemones reikėjo rimtai remontuoti.


Autogidas.lt informacija