Lengvieji automobiliai, atrodo, skirti palengvinti sau kasdienybę, kad nereikėtų derintis prie viešojo transporto grafikų, grūstis pilnuose troleibusuose ir autobusuose, laukti esant prastam orui. Tačiau patys vairuojantieji teigia, kad automobiliai jiems yra daug daugiau nei kasdieninė priemonė.

 

 

 

Kas ketvirtas lietuvis puikuojasi savo automobiliu

Autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt atliktos apklausos rezultatai rodo, kad tik 68 proc. respondentų automobiliai yra transporto priemonės ir išsigelbėjimas nuo viešojo transporto. Kas ketvirtam respondentui automobiliai pirmiausia yra gyvenimo dalis ar hobis, tik tuomet susisiekimo priemonė. Kai kurie automobilių pirkėjai vertina automobilius kaip investiciją – pirkdami jie investuoja turimas lėšas ir renkasi prabangius, daug kainuojančius automobilius. Tačiau yra ir tokių vairuotojų, kurie puikuojasi savo automobiliais – jiems automobiliai pirmiausia yra ne transporto priemonė, netgi ne laisvalaikio būdas, o galimybė pasigirti.

 

Dažniausiai gedimai skatina keisti automobilį

Paklausti, kaip nusprendžia, kada jau laikas keisti automobilį, Autogidas.lt respondentai teigia, kad pirmiausia keitimo būtinybę parodo transporto priemonės nesklandus veikimas – vis dažnesni automobilio gedimai skatina žvalgytis naujo automobilio. Keisti automobilį skatina ir asmeniniai norai – susidomėjęs kita marke ar kitu modeliu, kas trečias Autogidas.lt respondentas perka naują automobilį. Taip pat įtakos turi pasikeitę šeimos poreikiai – tuomet kitą automobilį renkasi kas penktas apklausoje dalyvavęs asmuo.

 

Automobilių daugiausia ieškoma internete ir turguje

Iš Autogidas.lt apklausos duomenų matyti, kad dauguma respondentų automobilių ieško interneto skelbimuose (beveik 70 proc.). Taip pat beveik penktadalis asmenų vyksta į automobilių turgų. Likusieji ieško tinkamų variantų per pažįstamus arba spaudoje.

 

Autogidas.lt informacija