Automobilius jau apgaubė sniego danga, prasidėjo šaltasis metų sezonas, kuris neretai vairuotojams sukelia įvairių nepatogumų. Kad jų būtų kuo mažiau, reikia pagalvoti apie tam tikrus dalykus, pasiruošti žiemai. Vairuotojai pataria, kad tik pakeisti padangas į tinkamas naudoti žiemą ar pasirūpinti ledo grandikliais nepakanka.

 

Daugiau kaip 80 proc. vairuotojų jau iš anksto suplanavo, kuo būtina pasirūpinti iki žiemos, ir savo automobilius jau paruošė, rodo autotransporto skelbimų portalo Autogidas.lt apklausos rezultatai. Apie dešimtadalį vairuotojų planuoja ruošti tuomet, kai pašals, o dar 10 proc. respondentų išvis niekuo papildomai nesirūpins ir prisnigus nieko nekeis.

 

Tie, kurie iš anksto pradėjo rūpintis, kad prisnigus ir orams atšalus galėtų patogiau naudotis savo susisiekimo priemonėmis, pataria atlikti keletą dalykų. Pavyzdžiui, rekomenduojama patikrinti bendrą automobilio techninę būklę, pasidomėti važiuoklės, variklio, akumuliatoriaus veikimu. Siūloma ypač atkreipti dėmesį į akumuliatorių ir, jei reikia, laiku jį pasikeisti, o ne tuomet, kai per šalčius nebeišeis užvesti automobilio.

 

Taip pat patariama pasirūpinti žiemą tinkamais naudoti skysčiais: aušinimo, stabdžių, langų plovimo, kad ir patys galėtumėte važinėti be problemų, ir negadintumėte savo transporto priemonės. Rekomenduojama langų plovimo skysčio su savimi vežiotis papildomai, nes žiemą jo sunaudojama ypač daug.

 

Kai kurie vairuotojai siūlo nupurkšti langus iš vidaus, kad šie esant temperatūrų skirtumui nerasotų, ir sutepti spyneles, kad jos neužšaltų.

 

Dalis vairuotojų taip pat atkreipia dėmesį, kad vertėtų patikrinti stabdžius, kad slidžiame kelyje nekiltų nesklandumų sustoti, taip pat padaryti ratų suvedimą, kad mašina važiuotų stabiliai.

 

Rekomenduojama pasirūpinti ir apsauga nuo druskų, kad automobilis nepradėtų rūdyti.

 

Be šių dalykų, patariama medžiaginius kilimėlius pakeisti guminiais, taip pat nusipirkti šiltas pirštines, ledo grandiklius bei šluoteles sniegui nuvalyti. Galbūt netgi įsigyti kastuvą, jei dar smarkiau užsnigtų ir keliai liktų nenuvalyti.

 

Autogidas.lt informacija