Norėdamas išsirinkti sau tinkamiausią automobilį, kiekvienas ieškantysis vertina pagal skirtingus kriterijus. Tačiau dalis transporto priemonių ypatybių yra pačios svarbiausios daugumai norinčiųjų pirkti automobilį.

 

Prieš pusmetį labiausiai rinkęsi pagal kainą ir degalų tipą, šiuo metu norintieji pirkti automobilį labiausiai vertina siūlomus variantus pagal kainą ir markę, rodo autotransporto portalo Autogidas.lt atlikta apklausa (po 18 proc. respondentų). Ieškantieji automobilio pirmiausia nusprendžia, kokią sumą gali skirti pirkiniui įsigyti, taip pat iš anksto numato konkrečią ar keletą galimų markių, kurios būtų priimtiniausios, variantų.

 

Prieš kelis mėnesius buvęs itin svarbus degalų tipas šiuo metu svarbiausių kriterijų sąraše užima trečiąją vietą – pagal degalų tipą automobilį rinktųsi apie 16 proc. Autogidas.lt respondentų. Metų pradžioje degalų kainoms nesustojamai kilus aukštyn, pirkėjams buvo aktualiausi ekonomiškiausi automobiliai.

 

Vienas iš svarbiausių kriterijų, renkantis automobilį, šiuo metu yra transporto priemonės metai. Vieni Autogidas.lt respondentai ieško tik naujų, kiti – tik kelerių metų senumo, dar kiti – tik itin senų ir pigių automobilių.

 

Dabar mažiau dėmesio nei prieš pusmetį ieškant automobilio skiriama konkrečiam modeliui ir pavarų dėžei – Autogidas.lt apklausoje dalyvavę asmenys nėra linkę šių kriterijų laikyti esminiais ir teigia, kad daug svarbesni požymiai renkantis yra kaina ir markė.

 

Mažiausiai dėmesio, kaip ir prieš pusmetį, svarstant automobilių variantus skiriama ridai ir automobilio spalvai.

 

Autogidas.lt informacija