Naujas, tviskantis, ką tik iš salono nupirktas automobilis ar nenaujas, naudotas, bet galbūt tvarkingas, prižiūrėtas, tinkamai eksploatuotas. Pirkėjų nuomonė nekategoriška: patrauklūs ir nauji, ir naudoti automobiliai, tik skirtingi asmenys pateikia įvairių aspektų, kodėl rinktųsi vieną, o ne kitą automobilio variantą.

 

Dalis Autogidas.lt respondentų rinktųsi tik naują automobilį dėl to, kad būtų pirmieji jo šeimininkai, automobilis būtų saugesnis, techniškai patikimesnis, perkant automobiliui būtų suteikiamas garantinis aptarnavimas. Dar niekieno nenaudotas automobilis pirkėjams patrauklus ne tik dėl to, kad jo gedimo tikimybė mažesnė, bet ir dėl užtikrintumo, kad automobilis nebuvo anksčiau netinkamai eksploatuotas. Tačiau pasak respondentų, nors norėtų visiškai naujo automobilio, ne kiekvienas gali jį nusipirkti – transporto priemonės kaina dažnai tokia, kurios pirkėjai negali mokėti. Taigi norintieji naujos transporto priemonės atsižvelgia į finansines galimybes ir dažnai pasirenka naudotą automobilį, nors jei leistų kišenė, rinktųsi tik naują.

 

Kiti respondentai rinktųsi tik naudotą automobilį. Kai kurie nurodo, kad jis turėtų būti tik kelerių metų senumo. Pasak Autogidas.lt apklausoje dalyvavusiųjų, perkant naudotą automobilį patrauklu tai, kad konkretus modelis jau būna patikrintas, jau žinomos jo stipriosios ir silpnosios pusės, t. y. pirkėjas iš anksto gali numatyti, su kokiais gedimais gali tekti susidurti. Respondentų nuomone, naudotą automobilį pirkti geriau ir dėl kainos – dažniausiai naujo automobilio vertė per trumpą laiką pastebimai nukrinta, todėl geriau iškart rinktis pigesnę naudotą transporto priemonę – sumažėjus jos vertei pirkėjui nereikia permokėti.

 

Autogidas.lt informacija